ISTRAGA ZBOG KAMENSKOG

Tvornica uništena zbog vrijednog zemljišta, uhićenja još nema

03.11.2011 u 17:25

Bionic
Reading

Iako iz policije demantiraju uhićenja vezana uz slučaj Kamensko, posve je jasno kako istraga o toj propaloj tvornici traje, javlja HTV. Tek se nagađa o pojedinim imenima, no sve spoznaje upućuju na jedan trag – tvornica je namjerno uništena s namjerom da se pojedinci dokopaju zemljišta vrijednog najmanje 10 milijuna eura

Nakon što je prošle godine tekstilna industrija Kamensko otišla u stečaj, a jedan za drugim počeli se javljati vjerovnici upisujući se na zemljište upisano u temeljni kapital tvornice, strahovanja radnica polako se pretvaraju u istinu.

'Kamensko je uništavano namjerno i sustavno brojnim zaduživanjima. Znajući kako smo radili i koliko smo imali posla, a čak 95 posto proizvoda išlo je na inozemno tržište za što su isplate bile redovite, upozoravali smo kako novac nestaje. Očita je nekome bila namjera da se Kamensko sruši zbog lokacije na kojoj se nalazi', upozorila je Đurđa Krnjak, jedna od bivših radnica, gostujući na HTV-u.

Bivšim radnicama svojevrsnu satisfakciju može donijeti očita činjenica da je ispitivanjem nekolicine zvučnih imena, za što doduše nema službene potvrde, USKOK počeo raditi po kaznenoj prijavi koju su im dostavili u prosincu prošle godine.

Osim radnica, na sumnju da je tvornica uništena zbog nekretnina vrijednih najmanje 10 milijuna eura, upozoravale su i udruge i sindikati, navodeći kako se na 26.000 četvornih metara na kojima se nalazi Kamensko planira gradnja stambeno-poslovnog objekta, odnosno tzv. šoping-centra.