ZA NEPCA ZASTUPNIKA

Tusk ponio tri tone jagoda u Europski parlament

06.07.2011 u 10:51

Bionic
Reading

Poljski premijer Donald Tusk u srijedu u Europskom parlamentu predstavlja prioritete i ciljeve poljskog predsjedavanja Europskom unijom. Tusk je u Strasbourg ponio čak tri tone poljskih jagoda, ne bi li zasladio nepca europarlamentaraca

Tradicionalno, kao i svaki put kada neka članica preuzima rotirajuće predsjedavanje Unijom, i Tusk će nakon predstavljanja planova i kratkih napomena o glavnim aktualnim zbivanjima i problemima u EU odgovarati na pitanja eurozastupnika.

'Za svako predsjedavanje taj nastup ima ogroman značaj, jer je EP prvi forum na kojemu zemlja predstavlja što namjerava učiniti tijekom predsjedavanja', rekao je glasnogovornik poljskog predsjedavanja Konrad Niklewicz.

Uz Tuska, u Europski parlament stigao je i poljski ministar financija Jacek Rostovski, a u diskusiji će sudjelovati i predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso.

Na radnom ručku Tusk će o predsjedavanju i glavnim izazovima i problemima za šest mjeseci Poljske na čelu Unije razgovarati sa šefovima zastupničkih frakcija u EP-u.

Da često neugodna pitanja eurozastupnika upućena premijeru predsjedavajuće zemlje u poljskom slučaju budu ugodnija, osigurano je tajno oružje - obična svježa jagoda.

Tusk je u Strasbourg ponio čak tri tone jagoda, ubrzano od vikenda skupljanih na sjeveru Poljske, koje će hostese podijeliti eurozastupnicima i euročinovnicima.

'Poljsko predsjedavanje imat će ukus jagode, jer ćemo u EP-u dijeliti slasne poljske jagode. Donijeli smo u Strasbourg tri tone', rekao je Konrad Niklewicz.

Da umiri zastupnike koji zaziru od povrća i voća zbog zaraze bakterijom E. coli, Niklewicz je naglasio da su poljske jagode propisno oprane.