PRIJEDLOG ZAKONA

Turska uvodi kemijsku kastraciju za pedofile

31.12.2012 u 11:40

Bionic
Reading

Turska vlada razmatra uvođenje kemijske kastracije za seksualne prijestupnike, posebno pedofile, izvjestile su lokalne turske novine u nedjelju

Nacrt prijedloga pod nazivom 'Nacrt zakona o reproduktivnom zdravlju i zloupotrebi djece', je u procesu da se ozakoni. Međutim, ne sadrži pojedinosti o tome kako implementirati kemijsku kastraciju za pedofile, piše turski list Zaman.

Nacrt, koji je odobren od strane premijera Recepa Tayyipa Erdogana, predlaže 'iječničku intervenciju za zlostavljače djece i robijaše koji su klinički dijagnosticirani kao pedofili', bez ulaženja u detalje.

Još se očekuju promjene koje se izrađuju u novom zakonu, a vezane su za stručno izvješće Vijeća za sudsku medicinu (ATK).

Dok za seksualne prijestupnike u prijedlogu zakona stoje veće kazne, pedofili i seksualni počinitelji koji su zlostavljali osobe s invaliditetom će također dobiti oštrije kazne.

Nacrt će zadržati postojeći 10-tjedni period za pravni pobačaj. No, u novom prijedlogu stoji kako liječnici trebaju pokušati uvjeriti žrtve da odustanu od pobačaja. Liječnici koji obavljaju ilegalne pobačaje također će se suočiti s kaznom zatvora do osam godina.

SAD, Velika Britanija i Njemačka već su eksperimentirale s kemijskom kastracijom silovatelja i zlostavljača, pogotovo serijskih prijestupnika i pedofila.

Za razliku od kirurške kastracije, gdje se uklanjaju testisi, kemijska kastracija ne kastrira ili sterilizira osobu, već samo smanjuje libido počinitelja i seksualnu aktivnost.