A ŠTO S TURISTIMA?

'Tunel trudnoće' probijen kroz Stupicu

29.06.2011 u 11:09

Bionic
Reading

Probijen je tunel kroz Stupicu. Nakon dva i pol mjeseca bušenja radnici Viadukta probili su 200 metara dugu tunelsku cijev kroz masiv Biokova

Kako se doznaje iz Hrvatskih cesta, bit će potrebno još petnaestak dana za odnošenje kamenja i osiguranje svoda tunela da bi se potom mogao pustiti promet na državnoj cesti D-512 između Makarske i Vrgorca koji je u prekidu od 24. listopada 2010, kada je kameni odron pao na kolnik i prekinuo prometnu komunikaciju Zabiokovlja i Makarskog primorja.

Planira se ljetno puštanje prometa kroz tunel, a najesen, završetkom turističke sezone, zatvorio bi se i dovršio. Predsjednik Mjesnog odbora Ravča, Gojko Trlin, izjavio nam je da nije zadovoljan dinamikom radova te da promet između Vrgorca i Makarske neće biti pušten 1. srpnja, kako je dogovoreno, već treba čekati još pola mjeseca da bi se tunel minimalno uredio, a za to će vrijeme, po njegovim riječima, već proći pola turističke sezone, što će stanovnicima Vrgoračke krajine donijeti nenadoknadive gubitke.

Mještani Vrgorca i okolice ipak se raduju što se nazire kraj agonije sa Stupicom koja je, evo, dobila tunel, zasad bez imena, a autor ovih redaka predlaže da se zove tunel Trudnoća jer je od pada kamena na Stupici prošlo devet mjeseci.