SJEVERNA KOREJA SLAVI

Trudna supruga Vrhovnog vođe

17.12.2012 u 12:22

Bionic
Reading

Sjeverna Koreja mogla bi uskoro slaviti rođenje pripadnika četvrte generacije nasljedne diktature budući da je televizija prikazala suprugu sjevernokorejskog čelnika koja izgleda kao da je u poodmakloj trudnoći

Sjevernokorejska državna televizija prikazala je u ponedjeljak Kim Jong-una i njegovu suprugu kako odaju počast Kimovom ocu, bivšem čelniku Kim Jong-ilu, na godišnjicu njegove smrti.

Komemoracija je održana u mauzoleju u kojemu se također nalazi balzamirano tijelo osnivača države, Kim Il-sunga, djeda sadašnjeg vladara.

Na televizijskoj snimci se vidi Kimova supruga Ri Sul-ju odjevena u tradicionalnu korejsku crnu odjeću žalovanja koja izgleda kao da je u poodmakloj trudnoći. Nije moguće potvrditi da je ona trudna niti su sjevernokorejski mediji to objavili.

Par, u pratnji najviših dužnosnika, poklonio se pred pet metara visokim kipovima Kim Jong-ila i njegova oca Kim Il-sunga.

Sjeverna Koreja je uspješno lansirala raketu koja nosi satelit prošloga tjedna, što je izazvalo međunarodnu osudu država koje vjeruju da Pjongjang pokušava razviti raketu koja će nositi nuklearnu bojevu glavu.

Snimke Vrhovnog vođe s trudnom suprugom