GLAVA GROMOBRANA

Trojica Hrvata uhićena na granici s radioaktivnim materijalom, doznali smo detalje od srpske policije

07.03.2023 u 10:15

Bionic
Reading

Na graničnom prijelazu između Hrvatske i Srbije zaustavljen je automobil u kojemu je pronađen radioaktivni materijal, potvrđeno je za tportal iz MUP-a Srbije. Trojica putnika, svi hrvatski državljani, su uhićena

Informaciju o uhićenju trojice hrvatskih državljana na graničnom prijelazu između Hrvatske i Srbije prvi je objavio portal SOinfo.org. Prema njihovim saznanjima, prisutnost radioaktivnih materijala detektirali su senzori postavljeni na graničnom prijelazu.

Iz MUP-a Srbije za tportal su kazali da su uhićena tri hrvatska državljana, L. M. (1974.), D.T. (1987.) i A. T. (1983.), koji su čekali na izlazak iz Srbije.

Tereti ih se za kazneno djelo unošenja opasnih tvari u Republiku Srbiju te nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih tvari. Granična policija zatekla ih je u automobilu Audi, a u prtljažniku su pronašli radioaktivnu glavu gromobrana, službena je informacija iz srpskog MUP-a. Određeno im je zadržavanje, a slučaj preuzima osnovno javno tužiteljstvo u Somboru. Policija je radioaktivni materijal ustupila na uvid stručnim znanstvenim službama koje će procijeniti razinu štetnosti.

Neslužbeno SOinfo.org piše da je policijskim i carinskim službenicima koji su bili u smjeni u subotu naloženo da se riješe radnih uniformi i da se odazovu provjerama zdravstvenog stanja. Vozilo i radioaktivni materijali bili su 24 sata locirani u blizini graničnog prijelaza Bezdan.