manji broj gledatelja

Trka na prstenac u Barbanu ove godine pod posebnim epidemiološkim mjerama

17.08.2020 u 15:46

Bionic
Reading

Tradicionalna 45. Trka na prstenac održat će se od 21. do 23. kolovoza u Barbanu, pod posebnim epidemiološkim mjerama.

"U Barbanu je sve spremno za 45. Trku na prstenac. Iako će se ove godine održati u izmijenjenim okolnostima, tradicija se nastavlja i njeguje. Zbog epidemioloških mjera, podijelit će se posjetiteljima besplatne ulaznice kako bi se lakše kontrolirao ulaz te održao red na gledalištu", rekao je predsjednik Društva Trka na prstenac Dalibor Paus na konferenciji za novinare.

Program 45. Trke bit će službeno otvoren u petak, 21. kolovoza, u 20,30 podizanjem zastave. Pročitat će se tada i imena 16 konjanika koji će se na barbanskom Gradišću boriti za Prstenac.

Nakon podizanja zastave, uslijedit će premijera filma "30 sekundi" koji donosi osobne doživljaje četiri konjanika, sudionika Trke na prstenac, a potom i promocija romana autora Branka Blažine „Otisci potkova“. Roman je također vezan tematski uz barbansku manifestaciju.

25. Trka za viticu održat će se u subotu na Gradišću, a nakon toga je planirano noćno gađanje glinenih golubova.

Trka na prstenac održava se u nedjelju, a ove godine trku će uživo prenositi HRT.

"To je veliki iskorak jer će na taj način barbanska Trka na prstenac postati prepoznatljiva na području cijele Hrvatske", izjavio je Paus.

Organizatori su uputili poseban apel ljubiteljima te barbanske tradicije da u nedjelju dođu ranije, oko 16 sati, kako bi se spriječila nepotrebna gužva.

Sjedalice na tribinama bit će postavljene na odgovarajućoj udaljenosti, dok će gledatelji, s lijeve strane trkališta, u pineti, imati dovoljno prostora da budu na distanci, s obzirom na to da će ove godine biti propušten manji broj.

Na 45. Trci na prstenac, rečeno je, očekuje se nazočnost brojnih gostiju i uzvanika iz hrvatskog političkog i gospodarskog života.