HEADSHOT

Treyarch:'Igrači, Black Ops je loš zbog vas!'

02.02.2011 u 16:24

Bionic
Reading

Nakon što su milijunima igrača prodali Black Ops pun problema koje i dalje nisu u stanju ispraviti, u Treyarchu su odlučili za to okriviti – igrače

Producirajući igru za Activision koji je sve više poznat po svojoj oholosti, čini se da je i Treyarch prihvatio njihovu politiku po kojoj su za loš proizvod krivi svi osim njih. Da, Call of Duty: Black Ops pun je problema još i danas, nakon nekoliko patcheva. U najgoroj su situaciji vlasnici PlayStationa 3 gdje igra ima velikih problema s performansama, a ponajviše s mrežnim igranjem. Zbog toga je Activision nedavno čak obznanio da se razmišlja o potpunom isključivanju servera za PlayStation 3 multiplayer. Iako serveri i dalje najnormalnije funkcioniraju, time su priznali da nemaju ni najmanju ambiciju ispraviti svoje greške i propuste.

 

No, zaista, zašto se uopće čudimo, pa u pitanju je Activision. Sada nas je razgalio i Treyarch, razvojni studio CoD: Black Opsa. Njihov menadžer za odnose s javnošću Josh Olin, jučer je tako izjavio da su igrači koji se žale kočnica dobrim igrama:

 

Osobno mislim da se društvena kultura videoigara sve više kreće u negativnom smjeru usprkos velikom tehnološkom napretku. Umjesto da igrači prate taj razvoj, oni se od njega sve više udaljavaju. Čini se da sve više i više igrača zaboravlja zbog čega postoji ova industrija.

Industrija videoigara je kreativna industrija – radi se o najkreativnijoj formi zabave koja postoji. Previše razvojnih studija koji pokušavaju nove stvari od njih odustaje zbog ljutih obožavatelja koji su negativno nastrojeni prema igrama samo zbog toga da budu protiv nečega. Na taj način igrači ograničavaju kreativnost razvojnih studija, što ne bi želio nijedan normalan igrač koji se želi zabaviti.

 

Eto, dragi čitatelju koji si za novi Call of Duty: Black Ops dao zadnju kunu iz džepa, upravo si ti kriv što ne možeš najnormalnije igrati igru koju si pošteno kupio i platio.