evakuacija građana

Traje velika potraga za napadačima iz Moskve: Pobjegli u bijelom Renaultu

23.03.2024 u 00:11

Bionic
Reading

Ruske policijske i sigurnosne snage objavile su da "traže" napadače odgovorne za oružani napad i požar u koncertnoj dvorani Crocus City Hall u blizini Moskve u petak, u kojem je poginulo najmanje četrdeset ljudi

Specijalne jedinice Ruske nacionalne garde rade na mjestu terorističkog napada na Crocus City Hall. Traže kriminalce i evakuiraju građane iz zgrade", objavila je Nacionalna garda Rosgvardia na svom Telegram računu.

Teroristi koji su sudjelovali u napadu navodno su pobjegli u bijelom automobilu marke Renault, objavila je ruska državna novinska agencija RIA Novosti.

Vatrogasne službe objavile su kasnije navečer da je požar izazvan u koncertnoj dvorani stavljen pod kontrolu. Prema izjavama svjedoka napadači, koji su nosili maskirne odore i bili naoružani automatskim puškama bacali su i zapaljive bombe te su izazvali požar u kojem je izgorjela trećina dvorane, dok je krov dvorane stradao u potpunosti.

Ruska agencija RIA objavila je u međuvremenu da među ozlijeđenima u napadu na koncertni centar Crocus City Hall ima i djece. Prema izjavama svjedoka u dvorani se održavalo natjecanje u plesu na kojemu su se, prema prvim informacijama, natjecala djeca i tinejdžeri.

  • +8
Masakr u koncertnoj dvorani kod Moskve Izvor: Profimedia / Autor: Sergey Bobylev / Sputnik / Profimedia

U međuvremenu je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova kritizirala UN povodom reakcije vezane uz pucnjavu u Moskvi navodeći da je reakcija ureda glavnog tajnika UN-a bila preslaba. Po njezinim riječima, izjava u kojoj se govori o tuzi zbog počinjenog nasilja je preslaba.