HDSSD O STRATEŠKIM INVESTICIJAMA

Tomasović: Ovakav zakon imao je samo Hitler!

23.01.2013 u 16:55

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog demokratskog slobodarskog saveza Dalmacije i kandidat za gradonačelnika Splita, Hrvoje Tomasović, na konferenciji za novinare usporedio je predloženi Zakon o strateškim investicijama sa zakonima koji su bili na snazi u Hitlerovoj Njemačkoj

'Takav zakon nije imala ni Jugoslavija, koja je nacionalizirala zemlju i pretvorila je u javno dobro. Oduzimanje javnog ili privatnog kako bi se predalo u privatne ruke imao je jedino Hitler u Njemačkoj, jer je tako oduzimao imovinu Židovima', kazao je Tomasović i nabrojao petnaest članaka Ustava koji se, kako smatra, krše ovim zakonom.


Dakako, posebno je sporan 18. članak kojim se javna dobra mogu predati strateškom partneru, o čemu odlučuje sama Vlada. 'Žele razvlastiti lokalnu upravu, jer je investitoru puno lakše podmititi pet ljudi umjesto njih 505. Dosad su investitori nailazili na probleme, jer je trebalo podmititi župana, pa pročelnika, pa gradonačelnika grada u kojemu žele raditi, a onda i gradsko vijeće da bi njihovo zemljište ušlo u građevinsku zonu. Vlada želi sve pojednostaviti pa će osnovati povjerenstvo kojim će upravljati pet ljudi, a onda će pomoću Zakona o strateškim investicijama razvlastiti županije i gradove i raditi što god hoće', oštar je šef HDSSD-a.

Smatra da je Vlada krenula sa Zdravstvenim odgojem i posvadila se s Crkvom, a potom i postavila pitanje uvođenja dvojezičnosti u Vukovaru, samo kako bi 'ispod stola provukla ovakav zakon'.