KONTROVERZNI FOKUS

Tomašević o Svetom Duhu: Liječnici iz drugih bolnica kažu da imaju još veće probleme

21.06.2023 u 11:31

Bionic
Reading

Zagrebačka bolnica Sveti Duh u posljednje vrijeme gotovo je svakodnevno na naslovnicama domaćih medija u negativnom kontekstu. Gradonačelnik Tomislav Tomašević ima objašnjenje za to

Iako je inspekcija ministarstva zdravstva u tijeku, za slučaj žene koja se ugušila jedući pecivo dok je čekala na hitnoj, pojavila su se neslužbena nagađanja da je dijagnoza pacijentice bila takva da nije smjela biti ostavljena sam, navodi HRT. Slučaj je danas ponovno komentirao gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević.

'Mislim da ta teza ne stoji, ali mislim da nije ni vrijeme ni mjesto da komentiram internu istragu koja je i dalje u tijeku, pa tako ni svari koje cure ni teze koje nemaju smisla, ali o tome možda bolje da kažu zdravstveni radnici, psihijatri i tako dalje, nego ja', poručio je zagrebački gradonačelnik.

Gradonačelnik Tomašević odgovorio je i na pitanje zašto slučaj novorođenčadi zaraženih enterovirusom nisu prijavljeni ministarstvu zdravstva. 'U ponedjeljak su oni slučaj prijavili HZJZ-u, počelo se s epidemiološkim mjerama i time je pravilnik ispunjen. Ne znam gdje to piše u pravilniku bilo kojem da je trebalo obavijestiti Ministarstvo zdravstva', kaže Tomašević.

Primijetio je i da se u negativnom kontekstu u medijima opetovano izvještava jedino o bolnici Sveti Duh, iako otamo nema većeg broja pritužbi u odnosu na druge zagrebačke bolnice. Gradonačelnik smatra da se nastoji napraviti slučaj i da su iza toga ljudi koji se i dalje ne mogu pomiriti da je došlo do promjene vlasti i promjena na čelu Svetog Duha.

Predstojnik Klinike za ginekologiju i porodništvo KB Sveti Duh Ratko Matijević o slučaju zaražene djece Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

'Liječnici iz drugih bolnica svako malo govore da imaju još veće probleme, ali oni nisu udarna vijest', rekao je Tomašević odgovarajući na pitanje novinara prilikom polaganja kamena temeljca za izgradnju ambulante u Gračanima, prenosi Dnevnik.hr.