Domoljubi

Tom Clancy's Rainbow 6: Patriots

06.08.2013 u 18:06

Bionic
Reading

Tom Clancy's Rainbow 6: Patriots nadolazeća je pucačina iz Ubisoftove tvornice igara

Svi smo dobro upoznati s Tom Clancy's Rainbow Six serijalom. Tom Clancy's Rainbow Six medijska je franšiza koju je stvorio Tom Clancy, a centrirana je oko imaginarne anti-terorističke jedinice imenom 'Rainbow'. Franšiza je započela Clancyjevim romanom Rainbow Six te je kasnije pretočena u veoma uspješni serijal video igara.

Rainbow Six opisuje Rainbow kao međunarodnu anti-terorističku jedinicu koja radi u sklopu NATO-a, a financira ju United States Department of the Interior. Baza operacija Rainbowa je u zbog toga što je Engleska jedna od najpristupačnijih država te ima jednu od najboljih specijalnih jedinica na svijetu. Većina likova su Amerikanci i Britanci, ali sve veće države u NATO paktu kao što su Francuska, Italija, Njemačka, Španjolska i Kanada imaju barem jednog predstavnika.

 

 

 

Clancy opisuje strukturu Rainbowa kao organizaciju s jednim direktorom koji nadgleda sve operacije i zamjenikom direktora koji je drugi po važnosti u cijeloj organizaciji. U knjizi, Rainbow je opisan kao organizacija koja se bavi operacijama koje su 'crnije od crnog'.

U igrama, Rainbow je malo drugačije prikazan. John Clark još uvijek je vođa većinu serijala, no podupire ga tim ljudi koji se mijenjaju iz igre u igru.

Cijeli Rainbow Six serijal, uključujući ekspanzije, konzolaške i PC verzije, sveukupno ima 17 naslova, a prvi Rainbow Six izašao je 1998. godine te ja okarakteriziran kao 'prilično dobra, iako je teška i ponekad frustrirajuća igra', a prodao je 450 tisuća primjeraka. Predstavljala je žanr taktičkih pucačina koji je cijeli Rainbow Six serijal iznimno popularizirao.

Godinu kasnije izlazi Tom Clancy's Rainbow Six: Rogue Spear koji je hvaljen zbog napetog gameplaya i realistične grafike te je jednako dobro primljen i kod kritike i kod publike. Konzolaška verzija nije naišla na tako dobre reakcije jer je bila bugovita, a grafika nije zadovoljavala sve zahtjevniju publiku.

Rainbow Six 3: Raven Shield izlazi 2003. godine za koji je kritika rekla da je najbolji Rainbow Six dosad te da je 'vrijedan' imena koje nosi. Kao i Rogue Spear, Raven Shield je također hvaljen zbog grafičkih dostignuća, realizma i izazova koji je pružao igračima diljem svijeta.

 

 

Godine 2005. izlazi Rainbow Six: Lockdown koji nije naišao na baš pozitivne kritike kao svoji prethodnici. Studio je odlučio promijeniti gameplay igre što je naišlo na oštre kritike publike. Umjesto misija koje su se odvijale na nelinearnim mapama, Lockdown je misije razbio na linearne levele te je omogućio igračima da sačuvaju igru gdje žele, opcija koju prošli nastavci nisu imali.

Godinu kasnije izlazi Rainbow Six: Critical Hour na Xboxu360 za koji se vjeruje da je napravljen kao odgovor na kritiku Lockdowna koji se udaljio od Rainbow Six korijena. Unatoč tome, Rainbow Six: Critical Hour također je dobio loše ocjene zbog malo sadržaja koji je pružao, iako je hvaljen jer se vratio počecima serijala, a prodaja u Europi i portanje na PlayStation 2 je obustavljeno.

 

 

Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas popravio je loš niz Rainbow Six igara. Lansiran 2006. godine, priča igre prati novu Rainbow Six ekipu koja je poslana u Las Vegas da riješi problem međunarodne teroristkinje Irene Morales i spriječi njezine napade na ključna mjesta u gradu. Igra je postigla izvrsne rezultate kod svih većih gaming portala i časopisa te je okrunjena titulom najbolje pucačine za Xbox360. Dobitnik je mnogih nagrada kao što su 'Najbolja online igra', 'Najbolja pucačina', 'Najbolja Xbox Live igra', IGN nagrada 'Najbolje od 2006.'. Prema riječima Ubisofta ovaj nastavak Rainbowa Six prodao je 1.7 milijuna kopija. 2008. godine izlazi nastavak, Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas 2, koji je također dobio dobre ocjene, no prigovaralo mu se da je presličan jedinici.

 

 

Tom Clancy's Rainbow 6: Patriots nadolazeća je first-person pucačina iz Rainbow Six serijala. Team Rainbow pozvan je u New York da riješi problem terorističke skupine imenom True Patriots. True Patriots sebe nazivaju vojskom naroda te su sami preuzeli ulogu suca i porote u ime navodnih žrtava. Za njih, korupcija na Wall Streetu kriva je za sveopću lošu situaciju. Teroristička organizacija napada bogate biznismene zahtijevajući ekonomsku jednakost.

Da bi situacija bila još gora, novi vođa Rainbow Six tima je James Wolfe, bivši Navy SEAL kojemu etika i moral ne znače ništa u borbi protiv True Patriotsa. Rainbow Six mora zaustaviti True Patriotse pod svaku cijenu, makar to značilo gubitak moralnosti i osjećaja za dobro.

Gledajući videe koje je Ubisoft pustio u javnost, igra će mnogo više biti bazirana na kontekstu od svojih prethodnika. Slično kao u Heavy Rainu, postupci i njihove odgovarajuće tipke će se pojavljivati na predmetima, no pošto je izlazak igre daleko to je još uvijek podložno promjenama.

 

 

Single-player kampanje će se baviti borbom Rainbow Six tima s True Patriotsima u New Yorku. Ubisoft tvrdi da će ovaj Rainbow Six imati mnogo dublju priču nego bilo koja igra u serijalu, a igrači će moći igrati iz više perspektiva kroz kampanju. Ubisoft je također potvrdio da će igrači igrati i kao True Patriotsi do određenog stupnja. Kroz igru, morat će se donositi moralne i etičke odluke koje će definirati kako daleko ćete ići da zaštitite opće dobro.

 

 

Ubisoft je najavio novu opciju za multiplayer imenom Sandtable. Prije mečeva, igrači će na raspolaganje dobiti nacrte mape da se upoznaju s levelom i definiraju koju će taktiku koristiti.









Igra će izaći za Xbox360, Xbox One, PlayStation 3 i 4 te PC. Igru izdaje i razvija Ubisoft, a datum izlaska još nije objavljen.