SKUP BESPOSLIČARA

Tko kaže da nema kruha bez motike?

20.08.2013 u 19:32

Bionic
Reading

Sve u skladu s glasom koji ih 'bije', Crnogorci će i ove godine 30. kolovoza u etno selo Montenegro održati natjecanje 'džabalebaroša'. Najbolji besposličar osvojit će laskavu titulu i nagradu u iznosu od 200 eura.

I ove godine vlasnici etno sela Montenegro iz Brezana, u Pivi, organiziraju natjecanje u odmaranju pod istim sloganom 'Ima ljeba bez motike', pišu podgoričke Vijesti

'Propozicije su jasne – natjecatelju je dozvoljeno da pije vodu i da uzima hranu, ali nije dozvoljeno da ustaje s mjesta odmaranja bez obzira na povod, pa makar to bile i fiziološke potrebe. Natjecatelj koji izdrži najduže odmarajući u hladovini je pobjednik', rekao je vlasnik etno sela Mikonja Blagojević i dodao da je za natjecatelje koji dođu iz inozemstva osiguran smještaj po niskim cijenama.

Osim novčane nagrade, oni koji osvoje prva tri mjesta dobit će medalje 'Ima ljeba bez motike', a organizatori planiraju još zanimljivih nagrada.

'Pozivamo sve političare, doktore i ostale dokone natjecatelje da dođu i uzmu pare bez muke', poručuje Blagojević.

Ali da nije lako osvojiti prvu nagradu, pokazalo je prošlogodišnje natjecanje, kada je četvoro najupornijih odmarača nakon dvadesetčetveroastnog ljenčarenja odlučilo podijeliti nagradu, jer se njihovom odmaranju nije nazirao kraj.

Prošlogodišnji pobjednici su troje Nikšićana i jedan Podgoričanin. Oni su osim najlaške zarađenih 50 eura u životu ponijeli i laskavu titulu najvećih 'džabalebaroša', odnosno besposličara.