JAKOVČIĆ VS. LIST

'Tko je spreman lagati na sudu, spreman je lagati uvijek i svugdje'

18.06.2015 u 13:37

Bionic
Reading

Ivan Jakovčić, bivši istarski župan i jedan od aktualnih hrvatskih europarlamentaraca, priopćio je da do kraja nastavlja bitku s Georgom Listom nakon što je njemački poduzetnik izgubio spor protiv Županijske organizacije za ruralni razvoj Istre na Općinskom sudu u Puli

Jakovčić u svojem priopćenju podsjeća kako je i ranije javnost upozoravao da je riječ o sumnjivom poduzetniku i upozorava kako neće dopustiti gospodinu koji laže pred sudom, da u pitanje dovodi njegov ugled i kredibilitet u Europskom parlamentu.

' Nije moj običaj komentirati sudske odluke pa to neću učiniti ni ovom prilikom. No, želim podcrtati činjenicu da je List, kako stoji u sudskom rješenju, tijekom postupka pred sudom u više navrata iznosio potpune neistine. Narodski rečeno, lagao je! Osoba koja je spremna lagati na sudu nedvojbeno je spremna lagati svakodnevno, na svakome mjestu i u bilo kojim okolnostima. Zato još jednom poručujem kako jedva čekam da se s G. Listom suočim pred sudom. U tom ću slučaju ići do kraja i tražiti svoju zaštitu', poručio je Jakovčić.

Podsjetimo, List je tužio županijsku agenciju za ometanje privatnog posjeda, poljoprivrednih čestica oko Motovuna, koje Županijska agencija za ruralni razvoj Istre koristi u poljoprivredne svrhe u skladu sa zakonom. Cijeli je slučaj, o kojem su pisali i brojni mediji, poprimio političku dimenziju, jer je List optužio sadašnje i bivše predstavnike lokalne vlasti u Istri za korupciju, ponajviše bivšeg istarskog župana i nekadašnjeg predsjednika IDS-a te europarlamentarca Jakovčića.

Jakovčiću je upravo zbog tog slučaja skinut imunitet, no List je prema odluci pulskog Općinskog suda izgubio spor protiv Županijske agencije za ruralni razvoj Istre, a u presudi kojom tužene oslobađa odgovornosti, sud navodi i da je List 'u više navrata lagao'.