OPREZ!

Teška prometna nesreća na A1, vozi se usporeno

15.08.2016 u 08:05

Bionic
Reading

Iz Hrvatskog autokluba javljaju da se dogodila prometna nesreća na autocesti A1 u smjeru mora te pozivaju sve sudionike prometa da budu na oprezu

Zbog teške prometne nesreće na autocesti A1 na 23. km poslije čvora Jastrebarsko u smjeru mora iz HAK-a savjetuju vozače da voze opreznije (slijetanje vozila u kanal). Vozi se usporeno u koloni koja se kreće od čvora Jastrabarsko.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u središnjoj Hrvatskoj. Ima je i na dionici autoceste A1 između Zagreba i Karlovca.

Pojačan je promet na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva u smjeru mora. Kod naplatnih postaja Lučko (A1) u oba smjera nema čekanja.

Pojačan promet tijekom dana očekuje se i na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Diračje, Istarskom ipsilonu, Krčkom mostu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj (DC8) magistrali, na prilazima turističkim središtima na obali, trajektnim lukama i pristaništima te na graničnim prijelazima.

Tijekom jutra HAK poziva vozače na dodatan oprez na prilaznim cestama mnogobrojnih marijanskih svetišta: Sinju, Krasnom, na Trsatu u Rijeci, Aljmašu i Mariji Bistrici, zbog hodočasnika pješaka.

Povodom blagdana Velike Gospe zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t bit će u ponedjeljak, 15. kolovoza, na sam blagdan Velike Gospe, od 14 do 23 sata na pojedinim cestama u Istri i priobalju. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1.

Otvorena je dionica državne ceste DC29 između Laza i Marije Bistrice.