esplanada

Terasu i goste u centru Zagreba već neko vrijeme teroriziraju ptice pa su se u hotelu domislili i angažirali - sokola

19.07.2022 u 22:53

Bionic
Reading

Djelatnici hotela Esplanada u centru Zagreba već neko vrijeme muku muče s pticama koje im napadaju goste na terasi pa su zbog toga odlučili angažirati sokolara

Kako donosi Jutarnji, na terasi zagrebačkog hotela Esplanade razne vrste ptica već neko vrijeme ometaju goste, hodaju im po stolovima i otimaju hranu.

Iz hotela objašnjavaju kako dostupni uređaji (vizualni i zvučni) koji se inače upotrebljavaju u vinogradarstvu kod njih nisu davali nikakve učinke u borbi protiv ptica. Tražeći rješenje doznali su za profesionalnog sokolara i takozvanu biološku zaštitu.

'Radi se o pametnim, visoko treniranim i dresiranim pticama grabežljivicama koje samim prisustvom na određenom području obeshrabruju ostale ptice da dolaze - u ovom slučaju samo na područje Oleander terase', objašnjavaju iz hotela i naglašavaju kako takve ptice ne love druge ptice te da nije nastradala niti je dovedena u opasnost bilo koja životinja.

Nakon nekoliko mjeseci vidljivo je da ptice ne dolaze u tolikom broju na terasu i da su opreznije te da nema više nasrtaja na posjetitelje terase, govore iz hotela za kraj.