OD IVE DO IVE

Tamara Obradović Mazal će voditi Josipovićevu kampanju?

08.08.2014 u 07:53

Bionic
Reading

Savjetnicu za gospodarstvo i sektorske politike Europske unije Tamaru Obradović Mazal, prema pisanju Jutarnjeg lista, predsjednik države Ivo Josipović izabrao je da mu vodi kampanju za drugi mandat na Pantovčaku

Tamara Obradović Mazal bila je bliska suradnica Ive Sanadera, Jadranke Kosor i Radimira Čačića, a na Pantovčaku je od listopada 2013. i bila je zadužena za praćenje politike u gospodarskim i industrijskim sektorima na razini EU-a te informiranje predsjednika Republike o stanju i smjerovima vezanim uz fondove EU-a.

Diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i magistrirala europsko pravo na Sveučilištu u Londonu. Ona je još 1999. počela raditi u tadašnjem Ministarstvu europskih integracija.

Jutarnji list podsjeća i kako je u Račanovoj vladi, kao pomoćnica ministra, radila na prikupljanju nekoliko tisuća odgovora koje je Hrvatska poslala u Bruxelles. Bila je u pregovaračkom timu zamjenica glavnog pregovarača, a poslije toga i državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva u vladama Ive Sanadera i Jadranke Kosor. U Milanovićevoj vladi bila je zamjenica ministra gospodarstva Radimira Čačića.