POLICIJSKI RADAR

Talijanka kažnjena zbog brzine od 703 kilometara na sat, evo koliko mora platiti

19.07.2020 u 23:32

Bionic
Reading

Policijski radar u Anconi izmjerio je brzinu od rekordnih 703 kilometara na sat, a koju je navodno postigla jedna Talijanka svojim Ford Focusom

Kako piše austrijski Kronen Zeitung, prenoseći talijanski portal Autopassionati, vozačica je uhvaćena u mjestu Offagna u području u kojem je maksimalna dozvoljena brzina 70 kilometara na sata.

Nadležne vlasti, pak, nisu preispitale kako je moguće da je žena upravljala automobilom pri brzini koju dostižu putnički avioni te su joj napisale kaznu u iznosu od 850 eura. Na ovaj bizarni događaj putem društvenih mreža je ukazao bivši gradski vijećnik Giovanni Strologo koji je od vlasti zatražio da još jednom preispita utemeljenost kazne za prebrzu vožnju.

Talijanski automobilistički portali su izvijestili da je rekordna brzina izmjerena zbog neispravnosti policijske kamere te da najbrži Ford Focus maksimalno može 'potegnuti' 250 kilometara na sat.

Prema zakonima koji vrijede na talijanskim prometnicama, najviša brzina kretanja iznosi 150 kilometara na sat i moguće ju je ostvariti na autocestama i to na dijelovima s tri prometna traka i gdje postoji sustav za nadzor brzine. Na ostalim dijelovima autocesta dozvoljena je maksimalna brzina od 130 kilometara na sat, dok u sluačju kiše vrijedi ograničenje od 110 kilometara na sat.