RASPLET

Talačka kriza na željezničkom kolodvoru u Kölnu: Napadača reanimiraju, žena spašena

15.10.2018 u 13:41

Bionic
Reading

Završena je talačka kriza na glavnom željezničkom kolodvoru u njemačkom gradu Kölnu gdje je jedan muškarac držao jednu ženu zatočenu u apoteci koja se nalazi unutar kompleksa. Nakon što je policija uspostavila kontakt s otmičarem začula su se najmanje dva pucnja, a potom je policija objavila da je napadač 'pod kontrolom'. S dijela kolodvora i s obližnjeg trga evakuirani su svi građani.

Oko 15 sati policija je objavila da je napadač 'pod kontrolom', dok je oteta žena lakše ozlijeđena i pruža joj se pomoć. Policija je nešto kasnije objavila i da je napadač teže ozlijeđen, te da je u tijeku reanimacija. Građanima se i dalje savjetuje da izbjegavaju područje oko željezničkog kolodvora, budući da policijske snage raščišćavaju područje, a željeznički promet je i dalje u prekidu.

Glasnogovornica lokalne policije je ranije izjavila da je zatočena jedna žena u apoteci na kolodvoru. Nije navela koliko napadača ju je otelo. No jedan drugi policajac je za AP neslužbeno izjavio da najvjerojatnije jedan muškarac drži zatočenu jednu ženu. Policija pregovara s otmičarem, a specijalci se spremaju na akciju.

Policijska intervencija na kolodvoru u Koelnu Izvor: Pixsell / Autor: Oliver Berg/DPA/PIXSELL

Policajac Christoph Schulte je još ranije izjavio za AP da je kriza započela u ponedjeljak oko 12:45 sati u apoteci koja se nalazi unutar željezničkog kolodvora. Također je kazao i da su dijelovi kolodvora, jednog od najvećih u zemlji, zatvoreni za promet kao i Breslauer Platz, trg koji se nalazi pokraj kolodvora.

Njemačka se već dvije godine nalazi pod stanjem visoke pripravnosti nakon što je tuniski terorist oteo kamion s kojim se potom zaletio u božićni sajam ubivši 11 ljudi uključujući i vozača.