RUŠI SE NEPRAVOMOĆNA PRESUDA?

Svjedokinje vidjele Mišića i Selenu u šetnji Marjanom

Bionic
Reading

Nakon što je na izricanju presude marjanskom ubojici Ediju Mišiću objavljeno da, kao što je u obrazloženju naveo sudac Vladimir Živaljić, ubojstvo Selene Graciano Macedo nije podmuklo jer nema ni jednog dokaza da su oni prethodno komunicirali, pa prema tome niti da je on iskoristio njezino povjerenje, pomalo je čudno što se optužba nije detaljnije pozabavila tim dijelom slučaja, piše Slobodna Dalmacija

Iako postoje svjedoci koje je i policija ispitala i o tome sačinila bilješku, a koji su kazivali o tome da su vidjeli Edija i Selenu u šetnji i razgovoru, u Županijskom državnom odvjetništvu kazali su neslužbeno Slobodnoj Dalmaciji, da u spisu nemaju ni jedan takav dokaz ili službenu bilješku. Slobodna Dalmacija doznaje i da su kontaktirali s policijom te da im je inspektor koji je vodio slučaj, Ivica Buzov, a koji je nakon uhićenja ubojice Mišića 'avancirao' na mjesto voditelja Službe općeg kriminaliteta, odgovorio da takva zabilješka ne postoji.

No, 'Slobodna' je jučer uspjela razgovarati s jednom od dviju svjedokinja koje su šest dana nakon ubojstva, dakle 28. kolovoza, došle u splitsku policiju i dale izjavu o Mišiću i Seleni.

'Razgovarale smo s policajcem Ivicom Buzovom i sve smo mu rekle. Pitao nas je zašto nam je trebalo toliko da dođemo, a mi smo odgovorile da smo pratile po novinama što se događa i da smo, čim su nam se složile kockice, došle reći što smo vidjele. A vidjele smo toga dana kad je ona ubijena, oko 18.55, Selenu i jednog tipa u crnoj majici kako se penju uza skale prema vrhu Telegrin gdje je zastava. Poslije smo, kad mu je objavljena slika u novinama, shvatile da je on taj tip kojega smo vidjele. Prijateljica i ja smo vježbale trbušnjake u podnožju skala na klupi, a u tom je trenutku pokraj nas uza skale prošlo njih dvoje.

Razgovarali su na engleskom jeziku, a za njima je išao neki psić, tada nismo znale je li njihov ili nečiji drugi. Znam da smo komentirale da je to sigurno naš 'galeb' jer je govorio tvrdim engleskim i odmah smo rekle da nikako nije mogao biti stranac. Ona se naslonila na ogradu i slikavala nekim malim crvenim aparatom, a on je stajao pokraj nje. Sjećam se da je djelovao nekako jako nervozno. Sve smo to ispričale inspektoru koji je uzeo naše podatke, no bilo nam je čudno kako nije uzeo brojeve naših mobitela ako mu možda bude trebalo nešto kasnije, kako će nas naći. Nakon što smo dale izjavu, nitko nas nikada poslije nije zvao u vezi s tim.

Sjećam se da je policajac uzeo našu izjavu bez dodatnih pitanja te da je pisao rukom na papiru A4, a da nije poslije tražio da išta potpišemo. E da, sjećam se i da je tada, oko 19 sati, možda pet ili deset minuta poslije, kod zastave došao i jedan mladi vatrogasac, koji je došao na smjenu, i bit će da ih je i on vidio', ispričala je za Slobodnu Dalmaciju tridesetogodišnja svjedokinja.