NAVALITE, NARODI!

Švicarska firma štanca i Gotovinu i 'CCCC'

26.11.2012 u 15:54

Bionic
Reading

Na Facebooku ste zapazili reklame za pozlaćene satove s reljefnim likom generala Ante Gotovine? A satove i upaljače sa simbolima NHD? Jeste li znali da ista tvrtka prodaje i satove sa srpskim državnim obilježjima i natpisom 'Samo sloga Srbina spašava' kao i satove s crnogorskim grbom? Riječ je o tvrtki iz Švicarske čiji su vlasnici očito shvatili da se svi njihovi proizvodi ne bi svidjeli istoj klijenteli pa su za svaki predmet otvorili posebnu internetsku stranicu

Satovi se, osim po obilježjima ispod kazaljki, ne razlikuju puno, imaju pozlaćeno kućište i kožnati remen, a i cijena im je slična. Satovi s likom Gotovine i srpskim grbom koštat će vas 79 eura, dok je crnogorski sat nešto skuplji – 89 eura. Sat s ustaškim obilježjima, kako je istaknuto na stranici – 'remek-djelo dizajna', znatno je jeftiniji i stoji 49 eura. Puno su skuplji 'ustaški' upaljači Zippo koji će vas stajati 119 eura.

Vlasnik tvrtke, koji je želio ostati anoniman, za srbijanski je Blic rekao da je crnogorski sat skuplji zbog većih troškova izrade i većih dimenzija. Kaže kako se ovim poslom počeo baviti za vrijeme ratova u bivšoj Jugoslaviji.

'Čim se nešto događa na političkoj sceni, budi se nacionalizam', rekao je vlasnik koji zaključuje da se nacionalizam isplati.

Satove najviše kupuju Srbi iz dijaspore. Dodaje i kako planira proširiti posao kako bi i drugim narodima pomogao u izražavanju jakih nacionalnih osjećaja.

'U planu su mi i turski, bosanski, ruski, kurdski, poljski...', kazao je on.