SPORNA PRESUDA

Suvlasniku One2Playa potvrđena kazna ispod minimuma

05.06.2013 u 22:18

Bionic
Reading

Vlasniku tvrtke One2Play Dejanu Mačešiću potvrđena dvogodišnja zatvorska kazna, što je godinu manje od trogodišnjega zakonskog minimuma.

Poduzetnik Mačešić sa 1,89 promila alkohola u krvi 7. srpnja 2012. prošao je kroz crveno svjetlo na križanju Ulice SR Njemačke i Avenije Dubrovnik te usmrtio 23-godišnjega Sinišu Smiljanića koji je vozio motor.
Cijeli postupak prošao je u kontroverzama: policija je istu večer, umjesto na triježnjenje u jedinicu za zadržavanje, Mačešića pustila kući, tri mjeseca poslije u policijskom računalu netko je navodno omaškom izmijenio podatke o alkoholiziranosti stradalog mladića, iz čega bi proizlazilo da je i žrtva u trenutku nesreće bila pijana, a prijavljivani su i pokušaji utjecaja na svjedoke prometne nesreće, piše Jutarnji.hr. Zbog svega toga, obitelj Smiljanić drži da je kazna premala i da je postupak bio nepravedan.

Najavljuju tužbu protiv države kako bi dokazali da je cijeli pravni sustav išao na ruku bogatom poduzetniku. 'Nikad nije požalio niti nam se ispričao. Nije poslao ni telegram sućuti, niti nam pružio ruku', izjavio je otac stradalog mladića Milenko Smiljanić koji planira prodati stan kako bi platio odvjetnike i svoju priču doveo do kraja. Ljuti ga i to, kako mu javljaju poznanici, što Mačešić ponovno vozi automobil, premda mu je pravomoćnom presudom izrečena petogodišnja zabrana.