PRAVAC BELGIJA

Suspendirani Lendrić otišao iz Hajduka

14.06.2012 u 09:29

Bionic
Reading

Ivan Lendrić i Ruben Lima jučer su otputovali iz Splita, Lendrić u Waregem a Lima kući, u Portugal, gdje će čekati rasplet situacije u Hajduku, te eventualni transfer u neki inozemni klub

Jučer je s Poljuda lansirana vijest kako je klub suspendirao Ivana Lendrića, koji je pak zatražio jednostrani raskid ugovora i priključio se Waregemu. Lendrić smatra kako su na njegovoj strani propisi Uefe, zato je i otputovao na pripreme svog novog kluba, no ipak bi se želio nagoditi i izbjeći eventualnu prisilnu pauzu dok se rješava pravna procedura ishodovanja ispisnice na arbitraži Uefe.

Ruben Lima se prije dva dana, uz dogovor s trenerom Krstičevićem s Kupresa vratio u Split, gdje je trebao obaviti liječničke preglede. No Lima se nije imao namjeru vratiti, zatražio je dva dana time-outa da razmisli što i kako dalje, a onda kupio kartu, sjeo u zrakoplov i otputovao kući u Portugal, gdje će čekati rasplet odnosa s Hajdukom.

Ukoliko bude mudrosti, Hajduk bi na Lendriću i Limi mogao ubrati minimalno milijun eura odštete. Lendrić nudi 300.000, a Lima 700.000, no čelnici Hajduka uporni su u naumu da Lendrića zadrže, a za Limin odlazak traže okruglo milijun eura. Pitanje je imaju li pravnih argumenata za nastavak pregovora.

Pripremama Hajduka priključio se mladi napadač Sloge iz Uskoplja Marin Jurina, koji bi na probnim treninzima morao dokazati svoju vrijednost, nametnuti se treneru Miši Krstičeviću, kako bi izborio ugovor i ostanak u Hajduku.