KAŠTELANSKE 'BAJE'

Sumještanina oteli, tukli i mokrili po njemu

Bionic
Reading

Kaštelani Ivan Prolić (21) i Leni Ban (22) oteli su sumještanina M. B. (29), vozili ga uokolo zatvorena u prtljažniku, tukli ga, okrali i iživljavali se na njemu dok im nije pobjegao

U četvrtak oko 22.45 sati Prolić i Ban su M. B. izmamili iz njegove kuće, u Kaštel Sućurcu. Potom su ga peugotom odvezli u Kaštel Gomilicu. Izveli su ga iz vozila, udarali ga šakama i nogama, a Prolić je i mokrio po njemu! M. B. je izgubio svijest, a kada je došao k sebi, naredili su mu da uđe u prtljažnik, piše Večernji list

Vozikali su se i zaustavili se u Trogiru, ispred kafića Gensher. Prolić i Ban su izišli iz vozila, a M. B. je ostao u prtljažniku. Uspio ga je na silu otvoriti i pobjeći. Otišao je svojoj kući, pješačeći dvadesetak kilometara. Stigao je ujutro u 6 sati i sve prijavio policiji.

Prolić i Ban su uhićeni te su uz kaznene prijave za protupravno oduzimanje slobode i razbojstvo, privedeni k istražnom sucu. Sva trojica stari su znanci policije. Prolić ima više kaznenih prijava za drogu, krađe, napad na službenu osobu i slično, a Ban uglavnom ima problema zbog droge.

Protiv M. B. podneseno je pedesetak kaznenih prijava, uglavnom zbog krađa. Navodni povod otmici bio je taj što je M. B. u posljednje vrijeme u krađe vodio mlađeg člana Prolićeve obitelji.