OPTUŽBE NA JAŠAREVIĆEV RAČUN

Sukob u Udruzi zagrebačkih branitelja Vukovara

07.05.2013 u 15:53

Bionic
Reading

Zbog sumnje u financijske malverzacije, Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara prijavila je DORH-u donedavnog predsjednika Damira Jašarevića, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare te udruge

Na izvještajnoj skupštini, održanoj 28. travnja, članovi udruge jednoglasno su prihvatili Jašarevićevu ostavku s 31. prosinca 2012., a za obnašatelja dužnosti predsjednika izabran je Vladimir Balgač Alf, izvijestila je tajnica udruge Zorica Gregurić.

Jašarević je, rekla je, na skupštini podnio financijsko izvješće koje nije prihvaćeno pa je skupština, nakon uvida u dokumentaciju, protiv njega odlučila podnijeti kaznenu prijavu DORH-u, što je i učinila 3. svibnja. Udruga Jašarevića proziva za kaznena djela prijevare, zloporabe povjerenja i prijevare vezane uz subvencije.Oštećeni smo za goleme iznose iz gradskoga i državnog proračuna, o čemu su prikupljeni i predani dokazi, rekla je Gregurić, koja nije mogla točno reći o kojoj je svoti riječ.

Tajnica udruge dodala je da je DORH pozvan da provede financijsku reviziju po računima udruge od 2006. jer je od tada Jašarević bio jedina ovlaštena osoba za pristup poslovnom računu udruge i jedini je mogao s njega podizati novac.

Damir Jašarević u izjavi za Hinu odbio je navode i prozivke iz udruge, tvrdeći da nije bilo nikakve izvještajne skupštine, da nije dao ostavku na mjesto predsjednika te da nije podnosio nikakvo financijsko izvješće. Rekao je kako nije upoznat s prijavom DORH-u te da se ne boji provjere te institucije.Za tajnicu udruge tvrdi kako se lažno predstavlja. Gregurić je na skupštini u siječnju dala ostavku, a 7. veljače tu mi je ostavku poslala i pisanim putem, ustvrdio je Jašarević.

Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara Jašareviću zamjera i neprimjerene izjave u medijima i javnosti, poput uskraćivanja javne potpore Stožeru za obranu hrvatskoga Vukovara u vezi s moratorijem na uvođenje ćirilice.