ROK PRIJAVE DO 18. SIJEČNJA

Stvara li Bandić opet kaos oko papira za vrtiće?!

03.01.2013 u 15:01

Bionic
Reading

Iz udruge Roda prozivaju gradonačelnika Milana Bandića da ponovno stvara kaos oko dostavljanja dokumentacije za novi obračun cijene vrtića te upozoravaju da je rok do 18. siječnja, koji je Grad odredio roditeljima za predaju papira, potpuno promašen s obzirom da se u Poreznoj upravi tek od veljače mogu dobiti podaci o prihodima za 2012. godinu

Što sve treba predati?

Ovdje možete preuzeti obrazac na kojem su istaknuti svi potrebni dokumenti koje je potrebno predati.

'Na sam su Badnjak naime poslali dopis u kojem obavještavaju svoje korisnice i korisnike o prikupljanju dokumentacije koja je potrebna za ostvarivanja olakšica u sudjelovanju roditelja u cijeni redovitog predškolskog programa. Zanimljivo je da je na stranicama Grada taj dopis osvanuo tek 2. siječnja 2013, a rok za dostavljanje prikupljene dokumentacije je 18. siječnja 2013', kažu iz udruge u dopisu.

Upozoravaju da će se većina djece vratiti u vrtiće tek 14. siječnja, kada završavaju zimski praznici, te da će tada njihove roditelje čekati iznenađenje na oglasnim pločama.

'Da stvar bude zanimljivija, gradonačelnik i Gradski ured pokazuju i nepoznavanje funkcioniranja države pa očekuju da će roditelji do 18. siječnja 2013. od Porezne uprave dobiti podatke o prihodima za 2012, što je nemoguće s obzirom da fiskalna godina završava tek 31. siječnja', dodaju.


Oni roditelji koji do tog datuma ne predaju traženu dokumentaciju plaćat će najviši iznos, tj. 600 kuna mjesečno.

Pozivaju gradske oce da se 'napokon počnu ponašati odgovorno' i da ako nisu na vrijeme poslali obavijest vrtićima, prije blagdana, produlje rok za podnošenje zahtjeva, i to najmanje do polovice veljače, 'kako bi roditelji mogli prikupiti svu dokumentaciju, i to onu za prošlu, a ne za pretprošlu godinu'.

Iako je Grad ovog puta uzeo u obzir ratu kredita za stan koja bi se trebala odbiti od ukupnih prihoda obitelji, iz udruge Roda upozoravaju da ne priznaju ispis aplikacije internetskog bankarstva o uplati rata, već roditelji moraju platiti i do sto kuna za komad papira u svojim bankama.

Iz Grada pak šute o cijelom problemu te do zaključenja ovog teksta nisu odgovorili na naš upit.