UMIROVLJENICI PODRŽALI BLOKADU REFERADE

Studentima učinjena nepravda, na djelu - socijalna revolucija

06.10.2011 u 15:18

Bionic
Reading

'Došli smo solidarizirati se s hrvatskim studentima, jer je prema njima učinjena nepravda. Dosada su prevareni radnici, umirovljenici, a danas i studenti', poručili su danas ispred Filozofskog fakulteta u Zagrebu predstavnici Akcije socijaldemokrata Hrvatske i Bloka Umirovljenici zajedno

Studente koji već četiri dana blokiraju referadu Filozofskog fakulteta u borbi za besplatno studiranje podržali su i umirovljenici, pa je njihov koordinator Zlatko Klarić studentski bunt nazvao – socijalnom revolucijom.

'Obećano im je besplatno školovanje, a sada moraju platiti po 6.400 kuna. To je diskriminacija nad hrvatskim studentima, jer je po Ustavu svakome omogućeno pravo na studije, a ne samo djeci bogatih roditelja. Na djelu je socijalna revolucija, jer i njihovi roditelji svakodnevno dobivaju otkaze, a djedovi i bake žive na rubu gladi', poručio je Klarić.

Podsjetivši kako je 'nekad otac pomagao dijete, a dijete oca', Klarić je upozorio kako 'danas jedni druge ugrožavaju, pa tako ni roditelji ni djedovi ni bake ne mogu pomoći studentima'.

'Došli smo i da pitamo one koji žele studentima naplatiti školarinu kome su je oni plaćali? U naše vrijeme profesori nisu imali ni za dobro odijelo, a danas su pojedini profesori, koji su u sprezi s Vladom, među bogatijim Hrvatima', rekao je Klarić.

Uz napomenu da pred Fakultet 'nisu došli politizirati niti prikupljati političke poene', Klarić je za kraj podsjetio kako je 'Hrvatska obećala Europi da će imati 40 posto visokoobrazovanih ljudi, a danas ih ima samo sedam posto'. 'Ako nastavimo s ovakvom politikom, završit ćemo na čistoj nuli', zaključio je Zlatko Klarić.