vožnja hž-om

Studentima Ličko-senjske županije besplatni vlakovi

10.10.2023 u 10:19

Bionic
Reading

Svim redovnim studentima s prebivalištem u Ličko-senjskoj županiji trošak mjesečne karte plaćat će tijekom ove akademske godine županija, pa će im prijevoz vlakom biti potpuno besplatan, a uvedeni su i noćni vikend vlakovi Zagreb-Split, priopćeno je u utorak iz županije

Pravo na besplatno putovanje je svakodnevno, od mjesta stanovanja do mjesta studiranja, ali i za povremene izlete, odlaske liječniku, na ljetovanje i druga putovanja u Hrvatskoj.

Studentima koji vikendima dolaze iz većih centara kući u Liku prilagođen je vozni red, odnosno u petak je HŽ uveo noćni vlak na relaciji Zagreb – Split, iz Zagreba kreće u 22,30 sati, tako da je u Vrhovinama nešto prije dva sata, u Gospiću oko pola tri, u Lovincu iza tri, a u Splitu u sedam sati.

Također, povratak s vikenda ima novu noćnu liniju nedjeljom, iz Splita polazi u 20,59 sati, u Gospiću je u 1,41, u Vrhovinama u 2,24, te u Zagreb stiže u 5,40 sati.

I umirovljenici s prebivalištem u Ličko-senjskoj županiji, kao i prošle godine, nastavljaju ostvarivati pravo na besplatan prijevoz vlakom na cijelom području Hrvatske, u svim smjerovima i u neograničenom broju putovanja.

Temeljem zaključka Vlade od 27. rujna nastavlja se pilot projekt povoljnijeg prijevoza redovitih studenata, po jedinstvenoj cijeni od 9,95 eura mjesečno omogućava im se neograničeno korištenje željezničkog prijevoza na području Hrvatske.