SAMO U WASHINGTONU

Stiže novi napitak – kava s marihuanom

04.06.2014 u 12:45

Bionic
Reading

Građani Washingtona uskoro će moći kupiti kavu u koju 'je ubrizgana' određena količina marihuane. Za sada sve teče po planu, a napitak koji će se zvati 'Legal' mogao bi se naći u prodaji već sljedećeg mjeseca, prenosi portal Mondo.rs

Hladna kava prodavat će se u staklenim teglama (posudama) i sadržavat će oko 20 miligrama THC-a, piše Russia today, a prenosi Mondo.

Učinak koji bi korisnik osjetio nakon ispijene kave s marihuanom bio bi kao da je 'popio čašu vina', rekao je jedan od proizvođača.

'Ova kava udara pravo u glavu. Htjeli smo postići učinak sličan kao što imate od specijalnog indijskog piva IPA (India Pale Ale) ili čaše vina. Nećemo ubacivati mnogo THC-a da piće konzumentima ne bi bilo neugodno, a posebno za one koji se prvi put susreću s marihuanom', dodao je proizvođač.

Korisnici marihuane već dulje vrijeme upotrebljavaju tu drogu kao dodatak raznim jelima i pićima, najviše u kolačima i lizalicama. Također, već godinama unazad neki marihuanu stavljaju u kavu i toplu čokoladu.

Još nije poznato hoće li će 'Legal' biti dostupan i u Coloradu, američkoj državi u kojoj je marihuana također legalna, piše RT.