vrije nezadovoljstvo

Stipić: Nema skupine zaposlenih u školama koja ima razloga biti zadovoljna

30.01.2024 u 11:48

Bionic
Reading

'Nema skupine zaposlenih u školama koja ima razloga biti zadovoljna', poručio je Željko Stipić iz Sindikata Preporod novinarima okupljenim ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja na konferenciji pod nazivom 'Tko je odgovoran za podcijenjen rad u obrazovanju i znanosti?'

'Mi imamo zaposlenike prvog i drugog reda, pogađate, ovi drugorazredni su oni koji rade u školama – niži su u koeficijentima od drugih u javnim službama', tvrdi Stipić, javlja N1.

Kaže kako se stručna sprema ne valorizira.

'Valorizira se nešto drugo, a to se nikako nije smjelo dogoditi. Pravilo je da nema pravila, teško se snaći u tim novim odnosima. Moj je dojam da se Vlada ravnala onom ‘ko je jamio, jamio’. Horizontalno su sačuvali sve odnose za koje su tvrdili da su nepravedni, oni su ih sada ozakonili. Nikad nije bila tolika razlika u plaći učitelja i ravnatelja, sad ta razlika doseže i više do sto posto', govori dalje.

Nezadovoljan je i položajem prosvjetara u odnosu na druge službenike. Ističe kako je država 'išla na dodatno stimuliranje rada u državnim službama, a značajno manje u javnim'.

'Kada nepravda postane zakon, onda pobuna postane obveza', zakjlučio je Stipić.

Matija Kroflin iz Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja poručio je kako svi zaslužuju bolji tretman.

'Vertikala obrazovanja kao jedan od najvažnijih sustava zaslužuje bolji tretman', poručio je i šef Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.