hospitaliziran u splitu

Stigao nalaz hrane za dječaka koji je završio u bolnici

22.01.2024 u 16:25

Bionic
Reading

Laboratorijski nalaz uzorka hrane nakon čijeg konzumiranja je 9-togodišnji dječak iz škole Kamešnica u Otoku hospitaliziran u splitskoj bolnici, zdravstveno je ispravna, a iz KBC-a su u ponedjeljak izvijestili da će tijekom dana dječak biti pušten iz bolnice

"Dječak je dobro, danas bi trebao biti pušten iz bolnice," rekla je Hini Kristina Bitanga glasnogovornica splitskog KBC.

Dječak je 16. siječnja ove godine u školi Kamešnica u Otoku, u Dalmatinskoj zagori konzumirao hranu dostavljenu iz splitsko Studentskog centra. Bilo mu je loša nakon čega je hospitaliziran u splitskoj bolnici, a njegov otac je tad izjavi da je sin zbog trovanja hranom završio u bolnici.

Splitskom Studentskom centru danas je stigao nalaz uzorka harne koji je bio na analizi u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo splitsko-dalmatinske županije.

"Danas nam je dostavljen laboratorijski nalaz za uzorak gulaša koji je isporučen utorak (16. siječnja) te su rezultati pokazali da je uzorak zdravstveno ispravan," navodi se u pisanoj informaciji Studentskog centra koja je dostavljena Hini.

Ravnatelj škole Kamešnica u Otoku Miroslav Jukić je izvijestio kako je od Studentskog centra dobio laboratorijski nalaz kojem se navodi da je uzorkovana hrana bila zdravstveno ispravna.

"Mi očekujemo još i liječnički nalaz iz splitske bolnice gdje je dječak hospitaliziran," rekao je Jukić za Hinu.