ISTRAŽIVANJE promocije plus

Stanje u DORH-u je loše, a Vanju Marušić je politika natjerala na odlazak

06.05.2023 u 20:11

Bionic
Reading

Više od 62 posto ispitanika u novom istraživanju Promocije plus za RTL televiziju smatra da je stanje u DORH-u izrazito ili uglavnom loše, a najveći udio ispitanih - njih 27,9 posto - smatra da je ostavka bivše šefice USKOK-a Vanje Marušić posljedica političke smjene koju je po nalogu premijera provela Zlata Hrvoj Šipek

Da je ostavka Vanje Marušić iznuđena, a službeni razlog je tek izgovor, smatra petina anketiranih (21,8 posto), dok 10,5 posto razlogom smjene smatra neslaganje Marušić s nadređenom Hrvoj-Šipek, a 9,1 posto loš rad na čelu USKOK-a Čak 25 posto ne zna što reći na ovo pitanje, donosi Danas.hr.

Više od dvije trećine sudionika ovog istraživanja (68,7 posto), smatra da postoji velik utjecaj politike na DORH i USKOK, 13,8 posto njih smatra taj utjecaj osrednjim, a tek 7,7 posto ispitanika smatra da takvog utjecaja nema.

Istraživanje je provela Promocija plus od 2. do 4. svibnja, na uzorku od 1300 ispitanika uz standardnu grešku uzorka je plus, minus 2,7 posto uz razinu pouzdanosti od 95 posto.