ŠTO I KAKO U KARLOVCU

Stambolija: Jedem gov.. šest mjeseci, mogao sam još 10 dana

20.11.2011 u 21:07

Bionic
Reading

Prvi put u povijesti domaćeg nogometa jedna prvenstvena utakmica nije odigrana zato što su igrači nekog kluba odbili otputovati na gostovanje! Igrači Karlovca održali su svoju najavu i, nakon višemjesečnog igranja bez osnovne plaće, odbili putovati u Rijeku

'Ne ide se. Moj je stav da smo trebali otići na utakmicu, ali 99 posto igrača odlučilo je drugačije. U klubu sam petnaest godina i ovako se nešto nikad nije dogodilo. Sedam mjeseci nismo dobili plaću. Uplatili su 2500 kuna po igraču prije mjesec dana, a samo su nam doprinosi 3500', jedva je smogao snage za izjavu kapetan NK Karlovca Matija Štefančić nakon što su igrači nakon ručka u jednom karlovačkom restoranu odlučili da ne idu na susret s Rijekom.

Pognutih glava, očajni i bez riječi izlazili su jedan za drugim. Među rijetkima koji je želio da se ode na Kantridu bio je i Adis Stambolija.

'Jedem govna već šest mjeseci. Izdržao bih još deset dana', bio je ogorčen i razočaran Stambolija.

Na poziv trenera Damira Petravića, koji je tijekom ručka nekoliko puta izlazio i palio cigarete, stigao je i tajnik Udruge prvoligaša, ujedno i bivši tajnik kluba Neven Šprajcer. Pokušao je uvjeriti igrače. Uzalud.

'Dečki plaču, očajni su. Razumijem ih, ali molio sam ih da igraju. Ovime neće narušiti regularnost prvenstva, nego svoj ugled. Neka se bore za svoja prava i pravdu izbore prijavama kluba, ali trebali su odigrati. Ne znam zašto nije došao nitko iz uprave. Bilo bi lakše, pa čak i da su im još jednom dali lažna obećanja. Ako se ne odigra i druga utakmica, ispast će u drugu županijsku ligu. Nadam se da u gradu ima još normalnih i pametnih ljudi, koji to neće dopustiti', poručio je Šprajcer.

Osim što su izgubili bodove, NK Karlovac morat će podmiriti i troškove organizacije i prijenosa utakmice što će biti dodatni financijski teret za već ionako blokiran račun. Mogućnost da s Rijekom igraju juniori propala je jer po propozicijama mora igrati 51 posto igrača pod ugovorom.

'Igrači su napravili veliku pogrešku i svu odgovornost sada zapravo prebacili na sebe. Od početka prvenstva bilo je velikih problema. Ovo što se događa u klubu posljedica je stanja i odgovornosti bivše i sadašnje uprave. Nije u pitanju samo seniorska momčad. Gubitkom prvoligaškog statusa ostajemo i bez omladinske ekipe. Dario Šimić sa svojim je sindikatom došao u klub da bi uvjerio igrače da idu u Rijeku, ali unio je samo nemir', kazao je Nikica Rudar iz uprave kluba.

Za ponedjeljak u 19 sati sazvana je hitna sjednica Upravnog odbora karlovačkog prvoligaša na kojoj bi se trebala donijeti odluka o kažnjavanju igrača što su odbili odigrati utakmicu s Rijekom. U utorak u 15 sati trebao bi se održati trening. Pitanje je kome će od nogometaša uopće biti do igranja i baratanja loptom, posebno kada im matični klub, zbog kojeg su svi u debelim minusima, odredi još i kazne.