neugodna situacija

Štakor izazvao paniku u šatoru sisačke bolnice

10.03.2021 u 19:33

Bionic
Reading

U internističkom šatoru ispred bolnice Sisak, koji nakon potresa služi kao bolnički odjel, u utorak navečer je primijećen štakor

'Nije to prostor bolnički koji se može hermetički zatvoriti ili zatvoriti vratima gdje se ne može glodavac, a ovdje se glodavac može provući. Mi ćemo obavit sve ono što nama služba traži da se redovno radi. Deratizacija, dezinsekcija koja se inače radi, a u ovom slučaju mi radimo izvanredne deratizacije", kazala je Željka Brodarec iz odjela za kontrolu bolničkih infekcija, nadzora čišćenja i sterilizacije za RTL Danas.

U šatoru je štakor i prenoćio.

'Čuli smo ga da šuška jutros i vidjela sam video gdje je viđen sinoć tijekom popodneva i tijekom noći', kazala je medicinska sestra Natalija Pavušek Bijelić te dodala da je štakor plaši jer je sve to 'gadljivo i nije ugodno'.

Gospodin Željko Bunjevčević ga se, kaže, ne boji jer je sa sela. Priđe li njegovom krevetu, papuča je blizu. 'Pa dobro, cure se boje, sestre se boje, ali nije opet tako strašno', kaže i dodaje da ga nije vidio, ali ga je čuo.

Medicinske sestre su mu dale ime Slavko. Situacija štakora u improviziranoj bolnici nije nimalo bezazlena. Dovoljno je pomisliti što bi se dogodilo da pregrize, primjerice, plastičnu cijev za dovod kisika. Osim toga, štakori i glodavci šire opasne zarazne bolesti.