ALEKSANDAR VUČIĆ

'Srpsko priznanje Kosovo presjeklo bi Gordijski čvor'

10.08.2016 u 16:39

Bionic
Reading

'Jedino trenutno rješenje za Kosovo, koje bi presjeklo Gordijski čvor, bilo bi da Vlada Srbije prizna nezavisnost Kosova', kazao je mandatar za srpskog premijera Aleksandar Vučić, dodavši da oni to ipak neće i ne mogu učiniti.

Vučić je u skupštinskoj raspravi o izboru nove vlade, odgovarajući na izlaganje predsjednika Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomira Jovanovića, rekao da se oni u Srbiji često lažu da im je Kosovo najcjenjenija riječ, a da pojedinci malo znaju o Kosovu i da, primjera radi, nemaju pojma gdje je Glogovac i da li tamo žive Srbi.

'Točno je da nas neznanje dobrim dijelom vodi u ekstremizam kojem se divimo, ali to ne znači da imamo pravo da se odreknemo našeg teritorija jer po tom principu bi se u mnogim zemljama mijenjale granice', rekao je Vučić prenosi B92. Vučić je rekao da Srbi moraju da razgovaraju sa Albancima jer je to nacionalno odgovorna politika.

'Moramo da se borimo i da imamo više Albanaca u centralnoj Srbiji, da ovdje ostavljaju novac', rekao je Vučić i dodao da su Albanci narod u narastanju i da s njima moraju razgovarati i tražiti rješenja za budućnost. Dodao je i da Srbija nema krivnju za današnji odnos prema Hrvatskoj jer nisu ništa uradili.