ŽESTOKE REAKCIJE

[FOTO] Crvena jabuka održala koncert u Beogradu, srpska premijerka Brnabić: 'Nevjerojatno, bez teksta sam'

10.03.2021 u 14:27

Bionic
Reading

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je za 'svaku osudu' održavanje koncerta grupe Crvena jabuka u Kombank dvorani u Beogradu. 'Ja sam sinoć reagirala, imala brzi sastanak da vidim o čemu se radi. Meni je nejasno da to netko uradi u današnjem trenutku. Nevjerojatno, bez teksta sam', rekla je premijerka

Kombank dvorana u Beogradu prekršila je mjere jer su se tamo održavali koncerti grupe Crvena jabuka. Kako se neslužbeno doznaje, zbog koncerata će biti izrečene kazne, doznaje Blic.

'Neće biti dopušteno održavanje koncerata', objašnjeno je za srpski portal.

  • +4
Koncert Crvene jabuke u Beogradu Izvor: Pixsell / Autor: Milan Maricic/PIXSELL

Iz Kombank dvorane pozvali su se na pravila koja se odnose na kulturne ustanove i kazališta, no ona se ne primjenjuju kada je riječ o koncertima, već je za njih potrebna suglasnost Kriznog stožera.

Crvena jabuka održala je dva koncerta u Kombank dvorani u Beogradu.

Premijerka Brnabić dodala je da će se obaviti razgovori sa Gradom Beogradom i inzistirati da se svi takvi koncerti otkažu.

'To je suprotno svim pravilima i svim mjerama. I vidjet ćemo, naravno, da organizatori budu adekvatno kažnjeni', rekla je Brnabić i dodala da to ne spada u kulturnu manifestaciju, čije održavanje je dozvoljeno.

Koncerti su izazvali žestoke reakcije. 'Ovo je uvreda i nepoštovanje prema svim liječnicima', 'Je li u zemlji Srbiji ikada bilo nešto normalno? Svi znamo da je odgovor ne, pa što je čudno?', neki su od komentara ispod objave jedne tviterašice koja je podijelila snimku s koncerta uz opis: 'Je l' se vi šalite s nama?', prenosi Dnevnik.hr.