'greška u sustavu'

Sretan kraj priče koja je sve digla na noge: Djevojčica Elena upisana je školu

04.09.2018 u 14:22

Bionic
Reading

Djevojčica koja jučer zbog greške u sustavu nije bila upisana u školu danas je krenula na nastavu. Majka odgovornima smatra Gradski ured jer su joj rekli kako će oni obavijestiti školu

'Rješenje nam je došlo u petak popodne, mi smo s njime došli u školu, a tamo nitko nije znao da je upisana. Htjeli su odgovornost prebaciti na mene', objasnila je majka djevojčice Elene te dodaje kako je vjerovala institucijama, pa stoga nije ranije išla u školu, prenose 24 sata.

Ravnatelj škole Milivoj Magar rekao je da su upisali djevojčicu čim su dobili rješenje te istaknuo kako program za djecu s posebnim potrebama postoji te da nitko nije pogriješio.

'Sustav je takav kakav je, takve stvarčice se događaju', objasnio je i dodao da je djevojčica mogla biti upisana i pet minuta prije priredbe.

Podsjetimo, Elena je trebala krenuti u školu u ponedjeljak po programu za djecu s posebnim potrebama. No, na sam taj dan saznala je da nije upisana jer škola o tome nije dobila nikakvu obavijest iz Gradskog ureda za obrazovanje. Stoga je majka djevojčice napisala otvoreno pismo o ovom slučaju.

Na ovaj slučaj reagirala je i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak koja je na Facebooku napisala kako je ovakva praksa nedopustiva i kako su odmah kontaktirali Grad Zagreb te ponudili pomoć Gradskom uredu za obrazovanje kako bi se što prije riješila nastala situacija.