TRENER KARLOVCA

Srećko Lušić: U HNL-u nema čistog kluba

23.12.2011 u 14:45

Bionic
Reading

O stanju u hrvatskom nogometu oglasio se i trener Karlovca Srećko Lušić, kluba čiji je tajnik Neven Šprajcer u četvrtak priveden zbog sumnje da je davao mito Željku Širiću. Prema Lušićevim riječima, u HNL-u nema kluba koji je čist

Trener NK Karlovca Srećko Lušić u petak je izjavio da u Hrvatskoj nogometnoj ligi (HNL) nema kluba koji je 'potpuno čist', ali i da nije sve tako crno kako se može zaključiti nakon proširenja istrage s čelnika sudačke organizacije Širića i Djedovića na bivšeg tajnika NK Karlovac Nevena Šprajcera.

'Nisu mi poznate kriminalne radnje u NK Karlovcu prije nego što sam došao za glavnog trenera, ali za razdoblje od proljeća do jeseni mogu garantirati da je sve bilo čisto', kaže Lušić koji je na mjesto prvog trenera Karlovca došao u ožujku ove godine.

Po njegovim riječima, dok klubovi ne budu ispunjavali svoje ugovorne obveze prema igračima i trenerima, nikada se neće moći znati je li igrač na nekoj utakmici igrao loše zato jer je, pritisnut egzistencijalnim brigama nemotiviran, ili to radi namjerno iz nekog drugog razloga.

'Ja sam s klubom potpisao sporazumni raskid ugovora u rujnu, ali od tada nisam ni lipe dobio za treniranje prve momčadi za što mi klub duguje oko tristo tisuća kuna', kaže Lušić i dodaje da je nepoštivanje ugovornih obveza razorno za naš nogomet i upozorava da bi uskoro stanje u nogometu moglo postati još puno lošije ako se nešto ne popravi na planu transparentnog izvršavanja obveza prema trenerima i igračima.

U povodu uhićenja Nevena Šprajcera afere plaćanja 'poštenog suđenja' Lušić kaže da svima tek treba dokazati nečasne radnje, ali da onima kojima se to dokaže više nije mjesto u sportu koji mora biti pošten i zato kriminal iz sporta treba iskorijeniti, ali i politiku, zaključio je Lušić.