BRAVO HRVATSKA

Spašeni majka i sin koji žive u šupi!

10.06.2013 u 16:03

Bionic
Reading

Akcija pomoći, koju je putem svog Facebook profila i stranice Grupe za pomoć ugroženim stanovnicima Splita, pokrenuo snimatelj Zoran Erceg sa suprugom Sandrom, u samo nekoliko dana pokrenula je stotine Splićana i ljudi diljem zemlje, piše Dnevnik.hr

Pomoć 34-godišnjoj samohranoj majci, žrtvi višegodišnjeg zlostavljanja u braku i njezinom sinu školarcu starom 9 godina, koji je također žrtva očevog zlostavljanja, život je u samo nekoliko dana postao sasvim drugačiji.

'Prvog su dana odmah reagirali iz kafića Albatros, odigrala se tombola, a vlasnici su na prikupljenih 3.300 kuna dodali još toliko. Tijekom vikenda naš je mali prijatelj bio gost na rugby utakmici, dobio je dres i prigodne poklone, satima se igrao, pričao i veselio s drugom djecom, jako se brzo socijalizirao. A na pitanje što mu se najviše svidjelo od svega, rekao mi je s osmjehom od uha do uha - A kad san se najeo čevapa', ispričala je za Dnevnik.hr jedna od volonterki u akciji pomoći dječaku i majci Diana Šimac Materić.

Otkrila je kako će mala obitelj još do kraja tjedna, kada završava školska godina živjeti u šupi, da se školarcu ne stvara preveliki stres, a novac za privremeni podstanarski, daleko adekvatniji, smještaj već je prikupljen.

Čitavi članak pročitajte OVDJE. Facebook profila i stranica Grupe za pomoć ugroženim stanovnicima Splita.