UMRO HOMOFOB NO. 1

Sotonisti: Pretvorit ćemo Phelpsa u posthumnog gaya

Bionic
Reading

Fred Phelps, osnivač ozloglašene baptističke crkve Westboro, umro je u Kanzasu u 84. godini, potvrdila su njegova djeca Timothy Phelps i Shirley Phelps-Roper. Vijest o smrti ovog američkog homofoba, od čijih su izljeva mržnje prema pripadnicima LGBT zajednice zazirali smjerniji među evanđeoskim kršćanima, snažno je odjeknula Amerikom, tim više što se Phelps smatrao besmrtnim

Crkvu Westboro sa sjedištem u srcu ruralne Amerike, u kanzaškom gradiću Topeka, Phelps je utemeljio daleke 1955. godine. Njezini malobrojni članovi - američki javni radio NPR prije nekoliko godina izbrojao ih je stotinjak, uglavnom članova Phelpsove obitelji - postali su poznati po ekstremnoj antigay retorici.

Phelpsovi sljedbenici organizirali su desetke tisuća prosvjeda širom SAD-a, opstruirajući javne skupove, predavanja, pogrebe pripadnika LGBT zajednice i oboljelih od AIDS-a te koncerte gay izvođača. Masovno zgražanje izazvali su međutim tek kada su počeli prosvjedovati na pogrebima američkih vojnika poginulih u Iraku i Afganistanu, smatrajući da oni ginu jer Bog kažnjava SAD zbog tolerantnosti prema homoseksualcima.

'Uništilo ga je čudovište koje je sam stvorio'

Smrt Freda Phelpsa

U nedjelju navečer Fredov davno odbačeni sin Nathan Phelps potvrdio je na svom profilu na  Facebooku da je njegov otac na samrti, izvijestio je Crol.hr. Iako je Fred 30 godina vodio bitku protiv njegove zajednice, Nathan je izrazio žaljenje zbog djela svog oca, ali i zaobišao pogrdne izjave koje su u protekla 24 sata zatrpale rubriku komentara ispod članaka na ovu temu.

'Ne mogu trenutačno jasno definirati svoje osjećaje. Ironično je to kako njegova posvećenost njegovom Bogu završava na ovaj način. Uništilo ga je čudovište koje je sam stvorio', kazao je Nathan, šesti od trinaestero Fredove djece, koji je pobjegao iz obiteljskog doma u dobi od 18 godina i sada se bavi zagovaranjem LGBT prava u Kanadi.

'Tužan sam jer je povrijedio toliko ljudi. Žao mi je onih koji će izgubiti oca ili djeda kojeg su voljeli. Istovremeno sam ljut jer moja obitelj ne dopušta da ga vidimo i posljednji se put oprostimo od njega', razočaran je Nathan.

Sotonisti pripremaju 'ružičastu misu'

Iščekujući Phelpsovu smrt, glasnogovornik njujorškog Sotonskog hrama Lucien Greaves najavio je da će na grobu najozloglašenijeg američkog homofoba izvesti 'ružičastu misu', ritual nakon kojeg će se Phelps u zagrobnom životu prometnuti u gay osobu.

Sotonski hram izveo je 'ružičastu misu' na grobu Phelpsove majke, na kojem su se dva istospolna para - jedan muški i jedan ženski - upustila u homoerotske aktivnosti, proglašavajući pokojnicu posthumnom lezbijkom.

Više o životnom (ne)djelu Freda Phelpsa možete pročitati u članku Crol.hr-a.