NA VISOKOJ NOZI, ALI NA TUĐI RAČUN

Šopingholičarka sve plaćala krivotvorenim karticama

19.03.2011 u 16:33

Bionic
Reading

Dovitljiva 56-godišnja Brođanka mjesec je dana luksuzno živjela na tuđi račun. Od početka veljače do 5. ožujka uživala je u 'besplatnom' šopingu, a doslovno sve, od cigareta, hrane, preko skupocjene obuće i odjeće, pa do autodijelova i tehničke robe plaćala je krivotvorenim American Express karticama koje su glasile na dvije američke tvrtke

Klupko prijevare počelo se raspetljavati nakon što je American Express podnio prijavu o zlouporabi korištenja platnih kartica na širem području grada Slavonskog Broda. Policija je odmah započela s kriminalističkim istraživanjem, a trag je doveo do 56-godišnjakinje iz Slavonskog Broda.


Utvrđeno je da je prevarantica bila često viđen kupac u trgovinama, mesnicama, zlatarnicama, trgovinama tehnikom, obućom, odjećom i autodijelovima, na širem području grada Slavonskog Broda. Prilikom plaćanja koristila je krivotvorene American Express kartice, vlasništvo tvrtke ACC Constant iz Miamija i krivotvorene kartice tvrtke MRS Astrid Constan, također iz SAD-a.

Plaćanje lažnim karticama od 56-godišnjakinje je napravilo pravu šopingholičarku. Kupovala je raznu tehničku robu, skupocjene odjevne predmete te zlatni nakit, a čak je i cigarete na kiosku plaćala krivotvorenim karticama. Prema prvim informacijama, prevarantica je za mjesec dana oštetila American Express u dosad utvrđenom novčanom iznosu od preko 32 tisuća kuna.

Temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu policajci su jučer pretražili obiteljsku kuću 56-godišnjakinje, pri čemu su pronađene krivotvorene American Express kartice koje je koristila te razna tehnička roba koju je tim karticama kupovala.

Policajci su prevaranticu jučer uhitili, a u dogovoru s Županijskim državnim odvjetništvom protiv nje policija Općinskom državnom odvjetništvu podnosi kaznene prijave zbog počinjenih kaznenih djela krivotvorenja isprave i računalne prijevare.