PROMJENE U KLUBU

Solomun predsjednik Varaždina, igrači smješteni u starački dom

29.02.2012 u 16:05

Bionic
Reading

Dio igrača NK Varaždin smješten je u Dom za starije i nemoćne „Novi život“ ! Prvi je to konkretan potez novog predsjednika varaždinskog nogometnog prvoligaša Borisa Solomuna.

Boris Solomun novi je predsjednik NK Varaždin, odlučeno je na izvanrednoj Skupštini varaždinskog nogometnog prvoligaša koja je prihvatila ostavku dosadašnjeg predsjednika Zlatka Horvata, bivšeg varaždinskoga dogradonačelnika i saborskog zastupnika.

Uz novog predsjednika Solomuna, vlasnika doma za starije i nemoćne osobe Novi život u Cestici, Skupština je izabrala i članove izvršnog odbora u koji su ušli Dubravko Bilić ispred Varaždinske županije, Hrvoje Galić iz PBZ-a, Šabić Mirza iz Hrvatske gospodarske komore te odvjetnik Hrvoje Ladan, dok će Grad Varaždin naknadno dati svog predstavnika. Naknado će biti izabran i Nadzorni odbor u koji će ući predstavnik Grada Varaždina, Varaždinske županije te predstavnik velikog sponzora.

'Zajedno možemo napraviti velike stvari', istaknuo je Solomun nakon što je izabran za predsjednika.

Prije nego što je dobio jednoglasnu podršku prisutnih na skupštini NK Varaždin, Solomun je iznio opsežan plan i program za oporavak kluba, ali ipak nije iznio detalje, poput imena zračne kompanije koja bi bila spremna sponzorirati varaždinski nogometni klub. Međutim, to nikako ne znači da već prvog dana nije poduzeo konkretne poteze.

'Neugodno me iznenadio informacija da je jučer deset igrača NK Varaždina ostalo bez smještaja, pa sam ih je smjestio u svoj Dom za starije i nemoćne u Cestici', rekao je Solomonu te najavio kako će posegnuti i u vlastiti džep radi očuvanja kluba.

Naime, kako je dodao, ovih dana za njega neće biti spavanja jer mora postići sporazum s vjerovnicima koji bi omogućio skidanje suspenzije klubu te odigravanje utakmice s Istrom. A da to neće biti nimalo lako, govori i informacija da je jedan od vjerovnika podnio prijedlog Trgovačkom sudu za pokretanje stečaja.