ZATRAŽENO IZUZEĆE

Šok na Poljudu: Križarić i Marić opet sude Hajduku!

18.10.2012 u 18:03

Bionic
Reading

U cijelosti prenosimo pismo predsjednika Hajduka Marina Brbića upućeno Dušanu Kukiću, predsjedniku sudačke komisije, u kome Hajduka traži izuzeće dvojice sudaca

Na Poljudu su neugodno iznenađeni ekspresnim povratkom među prvoligaške suce Igora Križarića, koji ih je teško oštetio na Kantridi, kao i delegiranjem Bruna Marića za glavnog suca juniorskog derbija s Dinamom.

U cijelosti prenosimo pismo predsjednika Hajduka Marina Brbića upućeno Dušanu Kukiću, predsjedniku sudačke komisije, u kome Hajduka traži izuzeće dvojice sudaca:

Poštovani predsjedniče,

neugodno smo iznenađeni ovotjednim odlukama o delegiranju glavnih sudaca za pojedine predstojeće utakmice MAXtv Prve lige, odnosno Prve lige juniora i kadeta. Naime, među imenima glavnih sudaca našla su se i dvojica koja su grubo oštetila Hajduk i svojim pogrešnim odlukama izravno utjecali na pobjednika, te značajno pridonijeli rušenju ugleda hrvatskog nogometa.

Riječ je o gospodi Igoru Križariću i Brunu Mariću, dobro poznatim djeliteljima (ne)pravde o čijim grubim propustima na štetu Hajduka mediji već dugo pune svoje stupce. Nakon što je Hajduk grubo oštećen u Rijeci kod toliko puta spomenutog nepostojećeg penala za domaćine, gospodin Križarić je trebao biti udaljen s prvoligaških travnjaka i snositi posljedice svoje jako loše odluke.

Međutim, apsurda radi, isti taj gospodin Križarić je nevjerojatno brzo dobio priliku vratiti se u najelitniji nogometni razred, pa smatramo kako je i tim potezom, ovaj put od strane odgovornih za tu lošu odluku, grubo narušen ugled MAXtv Prvoj ligi i cjelokupnom hrvatskom nogometu. Nikakvih ozbiljnijih sankcija nije bilo, te je svima očito da se željelo samo formi udovoljiti, a pomisliti se može, i osigurati legitimitet samovolji pojedinaca koji pravdu kreiraju na način koji im u tom trenutku odgovara.

Kako cjelokupna situacija u budućnosti ne bi bila još apsurdnija, ovom prigodom, od Vas cijenjeni predsjedniče, tražimo izuzeće suca Igora Križarića sa svih budućih utakmica Hajduka (svih kategorija), baš kao i Bruna Marića koji je delegiran za utakmice juniora i kadeta Dinama i Hajduka što su se predstojećeg vikenda trebala igrati u Maksimiru (odgođene za 7. studenog 2012.).

U očekivanju kako ćete udovoljiti našoj molbi, unaprijed zahvaljujem.

Srdačan pozdrav,

Marin Brbić, predsjednik Uprave HNK Hajduk Split