dosta oštećenih kuća

Snimke iz epicentra: 'Ugasilo se svjetlo, čula se buka i počelo se tresti. Božja sila'

31.12.2023 u 09:55

Bionic
Reading

Najmanje 14 kuća je oštećeno, a pojedini ne žele boraviti u svojim domovima zbog straha od naknadnih podrhtavanja. Potres magnitude 4,7 prema Richterovoj ljestvici pogodio je sinoć Bosnu i Hercegovinu. Epicentar je zabilježen u 21 sat i 43 minute nedaleko od Zenice

Četiri osobe su ozlijeđene, jedna je stradala u automobilu na magistralnom putu M17, a tri uslijed obrušavanja materijala s kuća. Dvoje ih je pušteno na kućno liječenje, dok su druge dvije osobe zadržane u Kantonalnoj bolnici Zenica. U selu Ljubetovo s kuća su padali crjepovi, piše Oslobođenje.ba.

Radiotelevizija BiH nakon ponoći je posjetila stanovnike tog mjesta u čijoj se blizini nalazio epicentar.

Izvor: tportal.hr

'Narod je iscrpljen, ima materijalne štete po objektima. Hvala bogu nema povrijeđenih, se ostalo se može nadoknaditi i popraviti. U blizini je bio epicentar pa je stradao automobil', rekao je stanovnik Ljubetovog. Na pitanje novinarke što se desilo, kratko odgovara: "božja sila."

U selu ima 40 kuća, a oštećeno ih je petnaestak, rekao je.

'Nije bilo vremena za razmišljanje, sve se odvilo u trenu. Zatutnjalo je i nestalo struje', kaže drugi stanovnik.

Treći dodaje kako su se njegova supruga i kći prestravile, dok se on dobro nosi s potresom.

'Sjedio sam u kući sa svojim najmilijima, odjednom se ugasilo svjetlo. Čula se buka i počelo se tresti. Po sebi sam osjetio prašinu i staklo, više nisam znao izaći iz kuće u kojoj živim 23 godine', rekao je mladić kojem se urušio strop kuće za BHRT.