UŽARENI TELEFONI

SMS poruke koje su 'pokopale' Dijanu Čuljak

22.02.2013 u 07:46

Bionic
Reading

Dosad samo kao svjedokinja u najvećoj hrvatskoj medijskoj aferi, Dijana Čuljak sada je i službeno osumnjičena da je iz tvrtki Core media i Media spot s Vladimirom Šelebajem izvukla 16 milijuna kuna i utajila otprilike tri milijuna kuna poreza. Premda je nekadašnja novinarska zvijezda javne televizije uporno tvrdila kako je poslovanje tih produkcijskih tvrtki bilo isključivo u rukama njezina bivšeg supruga, (i) SMS-ovi koje je izmijenila s estradnim menadžerom Edvinom Softićem ukazuju na suprotno, piše Večernji list koji je ekskluzivno došao do spomenutih poruka

Njihov sadržaj, piše Večernji, otkriva i skandalozan rječnik kojim se služila 'časteći' dojučerašnje kolege i prijatelje, pa zbog vulgarnih izraza kojima obiluju, poruke nisu objavljene u izvornom obliku, tvrdi Večernjak.  Riječ je o prepisci koja je ušla u zapisnik Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu 6. prosinca 2011. godine, tijekom istrage u aferi Core media, a riječ je o stotinama izmijenjenih poruka koje datiraju od rujna 2004. do ožujka 2007. godine.

Upravo je tada karijera Dijane Čuljak na HTV-u stagnirala, Vladimir Šelebaj izlazi iz Diokija i na sugestiju supruge počinje se baviti televizijskom produkcijom. U jesen 2004. godine počinje suradnja bračnog para s Edvinom Softićem, čije je ime, zahvaljujući njegovim dugogodišnjim bavljenjem šoubiznisom, otvaralo vrata svih televizijskih kuća, ponajviše zbog jamstva da će u studio dovesti najbolje goste.

Više informacija u tiskanom izdanju Večernjaka.