'MASKE SU PALE'

Smijenili šefa kirurgije KB Dubrava pa smjenu povukli

21.11.2013 u 22:31

Bionic
Reading

Predstojnik Klinike za kirurgiju KB Dubravi Leonardo Patrlj, smijenjen s te dužnosti zbog neadekvatne evidencije štrajkaša, potvrdio je večeras Hini da je od ministra zdravlja Rajka Ostojića doznao da je odluka o njegovoj smjeni povučena

'Usmeno sam to doznao od ministra', rekao je Patrlj koji sutra ujutro o tome očekuje i pisanu potvrdu. Ne zna, kaže, je li ista odluka donesena i u slučaju njegove kolegice predstojnice Klinike za unutarnje bolesti u KB Dubravi Jadranke Morović-Vergles, koja je također, iz istog razloga, danas smijenena.

'Ministar se obratio samo meni i rekao da je ta odluka stornirana i da će sve biti u redu. Cirkus u svakom slučaju', ocijenio je Patrlj, koji je tijekom posljepodneva doznao da ga je sanacijski upravitelj KB Dubrave Dragan Korolija Marinić smijenio zato što nije vodio poimeničnu evidenciju štrajkaša.

Iz Ministarstva zdravlja večeras se nije mogla dobiti potvrda ove informacije, a Dragan Korolija Marinić i dalje je nedostupan za komentar.

'Sramota, jad i bijeda sustava vođenja naše kuće pokazala se ovim činom do krajnjih granica', ogorčeno je komentirao Patrlj rabije odluku sanacijskog upravitelja KB Dubrave Dragana Korolije Marinića. Patrlj kaže da mu je taj potez obrazložen kaznom zbog neadekvatne evidencije štrajkaša u njegovoj klinici, te tvrdi da je kao šef klinike vodio evidenciju ali bez poimeničnog navođenja štrajkača.

'Upisivao sam koliko je liječnika bilo na poslu, a od toga koliko ih je bilo u štrajku. Međutim, nisam ih poimenice ni eksplicitno popisivao', pojašnjava Patrlj. Maske su pale, zna se sve. Razlog je politika koju u ovo nije trebalo miješati', poručio je smijenjeni šef kirurgije koji tvrdi da nikad nije bio član ni jedne stranke.


Optužio je Koroliju Marinića da se ponaša kao 'veliki vođa klinike', a ljudi koji imaju hrabrosti suprotstaviti mu se 'jednostavno nisu dobro došli'. Za vrijeme štrajka dolazio sam u bolnicu i otvoreno govorio u prilog štrajku - da liječnici imaju pravo na to. Stvar je sada eskalirala do te mjere da su me smijenili, rekao je Patrlj. Kaže da se isto dogodilo i njegovoj kolegici s interne u KB Dubravi Jadranki Morović-Vergles.

Sanacijski upravitelj KB Dubrave Dragan Korolija Marinić nije danas bio dostupan za komentar.