nepravomoćna presuda

Službenici isplaćeno 60.000 €, a na poslu nije bila godinama. Možda će ih morati vratiti

13.02.2024 u 20:00

Bionic
Reading

Nesvakidašnja afera u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture teška gotovo 60 tisuća eura. U njezinoj su pozadini optužbe za mobing, više sudskih presuda, odluka o otkazu i zakonska prava radnika

Kako je dozano N1 iznos od gotovo 60 tisuća eura Ministarstvo je kroz plaće isplatilo svojoj nekadašnjoj visokopozicioniranoj državnoj službenici iako nije dolazila na posao. Nije se pojavljivala jer je tvrdila da ju se mobingira. No, na kraju je sudski spor za mobing izgubila, pa sada Ministarstvo od nje traži da vrati plaće koje su joj u tom periodu isplaćivali.

Komplicirani slučaj u koji je uvučeno Ministarstvo što ga sada vodi Oleg Butković počeo je još 13. siječnja 2014. godine. Tada je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture vodio SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić, a na čelu Vlade je bio Zoran Milanović. Cijela afera protegnula se do sada. Zaposlenica Ministarstva u siječnju 2014. prestaje dolaziti na posao pravdajući taj svoj potez mobingom.

Podnosi i tužbu tražeći da se utvrdi da ju se na radnom mjestu uznemirava. Dok je trajao taj sudski postupak na posao nije dolazila. Ipak cijelo vrijeme dobivala je plaću. Do 17. veljače 2017., kada je ipak dobila otkaz, ukupni iznos narastao je na 446.557 kuna, odnosno nešto manje od 60 tisuća eura.

Ako ova presuda postane pravomoćna morat će Ministarstvu platiti i oko 9.500 eura sudskih troškova. Nedavno je na presudu uložila žalbu koju je ovih dana počeo razmatrati Županijski sud u Rijeci.