PROGLAS NA PRAVOJ STRANI POVIJESTI

'Slobodan i antifašistički Split maršira protiv svih koji šire mržnju'

05.06.2014 u 10:29

Bionic
Reading

Organizatori 13. povorke ponosa Zagreb Pride izražavaju potporu i solidarnost u povodu održavanja četvrtog Split Pridea ove subote, 7. lipnja, za kojega kažu kako predstavlja zajedničku borbu za ravnopravnost, dostojanstvo i prava LGBT osoba.

'Nakon desetljeća zajedničke borbe mi i dalje moramo naglašavati da je policija tu zbog onih koji vrše nasilje, organiziraju ilegalne nasilne skupove, onih koji diskriminiraju, vrijeđaju, potiču na mržnju te zbog nepravomoćnih zločinačkih organizacija i onih koji žive u palačama od oniksa. Homofobija je ta koja sve nas, sugrađane i sugrađanke, košta milijune kuna svake godine.

To mora prestati', ističu iz Zagreb Pridea u priopćenju.
Navode kako su njihove dvorane ulice gradova kojima će prolaziti povorke ponosa, kao pozornice s kojih pozivaju na potpunu ravnopravnost i solidarnost u borbi za jednakopravnost i dostojanstvo svih ljudi u Hrvatskoj.

'Slobodan i antifašistički Split, koji će se okupiti na Povorci ponosa je budućnost naše zemlje koja pripada svima nama, solidarnim borcima i borkinjama za potpunu ravnopravnost koja zasigurno dolazi – zajedno nas ništa ne može zaustaviti', poručuju iz Zagreb Pridea.

Istovremeno, na svoju povorku, koja će se 14. lipnja održati u Zagrebu, pozivaju sve koji, poručuju, žele biti na pravoj strani povijesti i preuzeti odgovornost ne samo za sbe, nego i za buduće generacije.

'Pokažimo da nećemo samo šutke stajati postrance, budimo solidarni i solidarne jer nas zajedno ništa ne može zaustaviti', ističu u priopćenju.