ZMAJLOVIĆ NAJAVIO

Slijede daljnja zatvaranja odlagališta smeća

10.10.2013 u 10:36

Bionic
Reading

Mihael Zmajlović, ministar zaštite okoliša najavio je uoči današnje sjednice Vlade kako će u narednih mjesec dana inspekcije zatvoriti još neka odlagališta otpada diljem Hrvatske

Nakon što je do sada izdano pet rješenja o zatvaranju odlagališta otpada, u medijima se počelo spekulirati kako će sve stati kada dođe do broja osamnaest, no Zmajlović nije precizirao je li to točno.

'Inspekcija zaštite okoliša obišla je tristo odlagališta otpada i, sukladno određenim kriterijima, izdaju se sukcesivno rješenja. U sljedećih mjesec dana, rješenja će dobivati sva odlagališta koja ne ispunjavaju uvjete. Međutim, kažnjavanje nije samo sebi svrhom. Želimo napraviti sustav kakav građani zaslužuju i spriječiti ono što se događa zadnjih deset, petnaest godina, a to je da se dvostruko plaćaju sanacije odlagališta. Vrijeme je nepovratno izgubljeno i sada u vrlo kratkom roku moramo postići ciljeve', kazao je Zmajlović.

Također je priznao kako poseban problem na zagrebačkom smetlištu Jakuševec predstavlja zbrinjavanje medicinskog otpada zbog čega je jučer izdano rješenje za njegovo zatvaranje u tom dijelu.