ŽIGOSANI PODSJETNIK

Slatka tajna Kraševa Krašograda

19.03.2015 u 14:42

Bionic
Reading

Predsjednik uprave Kraša Damir Bulić obratio se u srijedu priopćenjem javnosti u kojem upozorava da se društvu nanosi šteta jer se u medijima USKOK-ova istraga koja se odnosi na zamjene zemljišta u vlasništvu Grada Zagreba naziva aferom Krašograd

Upozorio je Bulić na činjenicu da se 'naziv 'Krašograd' koji predstavlja zaštićeni verbalni žig korisnika Kraš d. d. dovodi u vezu s mogućim počinjenjem kaznenih djela te se prikazuju u krajnje negativnom svjetlu'.

Iako je Kraš zahtjev za ime Krašograd prijavio Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo u veljači 2006., on je priznat osam mjeseci kasnije i vrijedi do 2016. godine  Bulić je zaboravio da je i konditorska tvrtka imala svoju aferu 'Krašograd' u kojoj je svojedobno sudjelovalo sedam, što članova Nadzornog obora, što članova Uprave te tvrtke na čelu s Nadanom Vidoševićem.

Naime, Kraš je 2006. kupio zemljište u Pisarovini gdje je u projekt 'Krašograd', ekopark sa smještajnim, ugostiteljskim i sportskim sadržajima, investirao oko 25 milijuna kuna.

Tada su 150 hektara poljoprivrednog zemljišta oko Krašograda kupili Vidošević, koji je tada bio predsjednik Uprave Kraša, te još sedmero čelnih ljudi tvrtke.

Prema pisanju medija cijena tom zemljištu, koje su kupovali po nekoliko kuna po četvornom metru,  izgradnjom i otvaranjem Krašograda 2010. višestruko je porasla.

Kada je Jutarnji list 2013. upozorio na Kraševu aferu Krašograd u kojem, istina, nije oštećena ničija blagajna, ali se otvorilo pitanje moralnosti onih koji su imali povlaštene informacije, Vidošević je kazao kako 'apsolutno nema nikakve moralne odgovornosti jer je informacija o prodaji bila javno dostupna'.

I tako je Krašev Krašograd pao u zaborav sve dok se nije aktivirao Bandićev koji se dogodio godinu nakon što je Kraš patentirao svoj.